23 Mayıs 2012 Çarşamba

Akınoğlu kapağı Kıbrıs’a atıyor


Çukurova Üniversitesi’nin Adana ile kavgalı oluşu, ülkedeki diğer kentlerde eşine ender rastlanır bir durum.. Çatalan suyunun topraklarından geçmesine, metronun üniversiteye kadar gelmesine, yol yapımına karşı çıktılar.. Yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni de hazmedemeyip isyan bayrağı açtılar..
Üniversite değil Ali kıran baş kesen mübarek..
Bu da yetmiyormuş gibi Çukurova Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi’nin dayanılmaz zulmü ve hegemonyası söz konusu.. Nasıl olmasın? Rektörlük seçimlerinde oy kullanan yaklaşık 800 öğretim üyesinin dörtte biri Tıp Fakültesi’nden.. Bu sayısal üstünlüğü doğal olarak Tıpçılar kendi çıkarları lehine kullanıyor..
Geriye dönüp Ç.Ü’de Tıpçı olmayan rektör sayısına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız.. Bu bağlamda, yeni rektörün kesinlikle ve kesinlikle Tıp Fakültesi kökenli olmamasında büyük yarar var diyorum.. Tıp kökenli rektör hükümranlığın sürmesi ve öteki fakültelerin ikinci sınıf muamele görmesi anlamını taşıyor.. Alper Akınoğlu döneminde de bu böyle oldu, gelenek maalesef değişmedi..
Mesela döner sermaye Tıp Fakültesi egemenliğinde..
Siz hiç ticaret yapan tıp fakültesi gördünüz mü? İşte orada, Çukurova Üniversitesi’nde duruyor.. Cafe Dam, Dardağan Kebap, otoparklar, kantinler büfeler dernek adı altında Tıp Fakültesi kadrosuna adeta para basıyor.. Hastane değil ticarethane.. Ticaretin de Hipokrat yemini var mıdır, merak ediyorum..
Hani meslek etiği.!
Bu arada Alper Akınoğlu’nun daha kısa bir süre önce üniversite bünyesinde içki ve sigara satışını yasakladığını da unutmadık.. Ne oldu da bu karar aniden değişti ve satışlar serbest bırakıldı diye sormak lazım.. Altında çapanoğlu arayanlar yok değil, haberleri olsun..
Neyse ki 14 Haziran’da rektörlük seçimi var, Prof. Dr. Akınoğlu’nun süresi 6 Ağustos’ta bitiyor.. Gülmeyin vallahi ciddiyim; Adana’nın kurtuluş gününü 5 Ocak’tan 6 Ağustos’a alma önerisini getiriyorum.. Hem Adana’ya hem de üniversiteye büyük zararlar veren Akınoğlu Tıp Fakültesi’ne geri dönmeyecek.. Kimileri “Hangi yüzle?” yorumunu getirse de ben buna inanmıyorum..
Kazın ayağı başka..
“Kurtulduk” dediğimiz Alper Akınoğlu martı olup Akdeniz’i aştı ve kendine yeni bir yuva yaratmayı başardı.. Çukurova Üniversitesi Kıbrıs’ta kampus kuruyor.. Üniversite Senatosu’nun aldığı bir kıyak karar uyarınca başına da Akınoğlu getiriliyor.. Hem de rektörlüğe haiz yetki donanımıyla..
Yazık, çok yazık..
Yok mu Alper Bey’e dur diyecek bir babayiğit.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder