30 Mayıs 2012 Çarşamba

Orhan Sümer CHP İl Başkanı gibi..

Cumhuriyet Halk Partisi Adana örgütünde çalkantılı, bir o kadar da hareketli günler devam ediyor.. Ancak suların durulmasına çok az kaldı.. 10 Haziran’da yapılacak olan il kongresi öncesi fotoğraf biraz daha netleşmeye başladı..
Nereden çıktı demeyin; Orhan Sümer CHP Adana İl Başkanı gibi.!
Son bir haftadır CHP’de siyaset çarkı şöyle işledi..
Parti içi mücadelenin nabzını tutan genel merkezin bir isim dayatmama noktasında kararlı olduğu netleşti.. Adana delegasyonuna “Filanca olsun” dememekte ısrarlılar.. Hatırlarsanız bir önceki yazımda hafta sonu Adana’ya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hiçbir ismi gündeme getirmediğini vurgulamıştım..
Bu bağlamda son söz örgütlerindir.. CHP merkez ilçe başkanlarının kendi aralarında mutabakata vardığı isim Adana’da partinin patronu olacak..
CHP genel merkezi bir süredir ilçe başkanlarının nabzını yokluyordu.. Devamında üç ilçe başkanı Ankara’ya çağrıldı.. Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ve Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi parti kurmaylarına il başkanlığına dair görüşlerini aktardılar.. Genel Merkez yetkilileri dinlemekle yetinip sadece ortak hareket ederken kimseyi incitmeme tavsiyesinde bulundu..
Bu arada..
Bazı CHP ilçe başkanları ve partililer Ankara’ya il başkanlığı için adı geçen Turgut Üstün hakkında “Maalesef  bu isim tutmadı..” değerlendirmesini de aktardı.. Bununla da kalmayıp isim dahi önerdiler.. Ancak CHP Adana İl Başkanlığı için önerilen isimlere de genel merkez sıcak bakmadı..
Bu durumda ne oldu;
Önümüzdeki günlerde  Turgut Üstün ismine yeniden sarılma şansını da yitirdiler.. CHP Genel Merkezi, merkez ilçe başkanları tekrar bu isim ile karşısına çıktığında “Hani o isim tutmamıştı..” deme hakkını kullanacak..
Yazıyı bağlarken..
Konjonktür ne getirir ne götürür önceden kestirebilmek çok zor.. Hele hele CHP gibi bir partide.. Bununla birlikte parti içi dengeler dikkate alındığında sürecin tartışılmaz bir biçimde Orhan Sümer ismine doğru gitmekte olduğunu kestirmek pekala mümkün.. Seçime tek adayla gidileceğini de şimdiden söylemek pek zor değil..
CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer gibi.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder