31 Mayıs 2012 Perşembe

Orhan Sümer aday.. Ümit Özgümüş

Adana CHP’de baş döndürücü bir hareketlilik yaşanıyor.. Orhan Sümer hemen hemen başkan gibi... Sümer hafta sonunu ilçeleri dolaşıp CHP ilçe başkanı ve delegelerle görüşecek.. Pazartesi günü de CHP il başkanlığı adaylığını açıklamak üzere bir basın toplantısı yapması bekleniyor..
Bu arada CHP milletvekilleri Sümer ismine karşı bir aday çıkarıp çıkarmama noktasında kararsız.. Bunlardan Ümit Özgümüş, Turgut Üstün’ü adaylık için iknaya çalışıyor ama durum çok zor görünüyor.. Çünkü aynı Özgümüş genel merkeze “Turgut Üstün tutmaz” diyerek A. Cevdet Yağ’ın oğlu Gökhan Yağ’ı önermişti.. Kabul görmeyince CHP Adana milletvekili Ümit Özgümüş diğer CHP’li milletvekili Turgay Develi aracılığıyla yeniden Turgut Üstün’ü iknaya çalışıyor.. CHP milletvekili Ali Demirçalı ise Özgümüş’le birlikte hareket edip etmeme noktasında kararsız..
Bununla birlikte CHP’deki dengeler Orhan Sümer’den yana ağırlığını korumaya devam ediyor.. Delegasyonda sayısal bakımdan tartışılmaz bir üstünlüğü olan Sümer’in, rakip çıksa dahi 10 Haziran’daki kongreyi kazanmasına kesin gözüyle kabul ediliyor..
CHP genel merkezi Adana il kongresine karışmama tavrını devam ettiriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder