28 Mayıs 2012 Pazartesi

Futbol sadece futbol değildir


Geçen hafta futbol siyaseti de ekonomiyi de geride bıraktı.. Adanalı hem Adanaspor’la hem de Demirspor’la yatıp kalktı.. Kentin havası bir anda değişti, Adana futbolun hakikaten bir endüstri olduğuna dair ipuçlarını yakaladı.. Yek vücut olmanın tadına da vardı..
Demek ki futbol sadece futbol değilmiş.. Süper Lig’de ya da birinci ligde yer almak, hatta yer alma çabası içerisinde dahi olmak bir kentin rengini, havasını suyunu nasıl da değiştiriyor..
Adana hem Ankara’ya hem de Denizli’ye sel olup aktı..
Ankara’da, Adanaspor Kasımpaşa önünde son dakikada hem de 10 kişiyle beraberliği yakaladı ama uzatmaların son dakikalarında yediği golle yıkıldı.. Olsun canı sağolsun, o yine de bizim Adanaspor’umuzdur, canımız ciğerimizdir..  Turuncu beyazlı renkler atadan dededen kalma.. Kısmetse seneye bu iş olur..
Bu maçla ilgili komplo teorileri üretmeye hiç gerek yok.. Harbi maç oldu.. Kasımpaşa bileğinin hakkı ile yendi.. Unutmamalı ki siyasi irade müdahale etmiş olsaydı Rizespor’u eleyemezdik..
Bir dipnot.. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in Pazar sabahı Adanaspor’a dair yazısı mükemmeldi.. Mutlaka okumanızı, okuyanların yeniden okumasını tavsiye ederim..
Demirspor ise mutlu ve umutlu..
Şimşekler Denizli’de Bugsaşspor’u mucize gibi bir maç sonunda penaltılarla eledi.. Kaleci Şener’e bravo.. Teknik direktörlükte Ercan Albay farkını da gördük.. Final için başarılar.. Ayrıca Akdeniz TV ile Adana TV maçı ortak yayınlayıp rakiplerine ders verdiler.. Kusursuzdular.. Yüksel Evsen’i tarif gerekmez, o işini bilir..
Yeri gelmişken..
Demirspor – Bugsaş maçını anlatan Metin Kurgun’a da hayran kaldık.. Özlemişiz.. İzmir’e yerleşen sevgili Metin kendine özgü üslubuyla bir maçın nasıl anlatılması gerektiğinin en güzel örneğini verdi.. Bu arada, Demirspor maçı için Denizli’ye otobüs kaldıran kişi ve kuruluşlara bir kez de buradan teşekkür etmek gerekiyor..
İşte o onur listesi..
Adana Büyükşehir Belediyesi 5, Seyhan Belediyesi, Ceyhan Belediyesi, Mehmet Ali Bilici, Pırıl İnşaat Oğuz Ayhan, Kulak İnşaat, Güntek Petrol, Gönen Otomotiv, Bor İnşaat Ömer Faruk Sakarya, Turhan Demirdal, Sunar Mısır, Halil Avcı, Acıbadem Hastanesi, NVS İnşaat Necdet Gürsesli, Oğuz Tekstil, BSK Metro Park Hastanesi, Markpar Zeki Garipcan, Organize Sanayi, Güney Un Tat Nişasta, Şekip Karakaya, Ali Gizer, Nurs Lokman Hekim, Akmetal Madencilik Ahmet Kurmel, Murat Dilme, Derviş Erten..
Gerek Adanaspor’a gerek Demirspor’a ucundan kıyısından sahip çıkılınca nerelere kadar geldiler.. Kamuoyu, iş dünyası, siyasetçiler ve medya her iki güzide kulübümüzden desteklerini esirgemediği sürece gelecek umutlu olmamak için hiçbir neden yok.. Yeter ki göstermelik olmasın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder