22 Mayıs 2012 Salı

Melen Projesi, Aldırmaz ve Çomoğlu..

İki kıtayı birbirine bağlayan tek içme suyu tüneli olma özelliğini taşıyan; Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Melen Projesi’nin hayata geçirilmesinde daha önce Adana’mızda görev yapmış bir ismin de katkısı söz konusu..
Yalçın Çomoğlu..
Çomoğlu, 6 yılı Bölge Müdür Yardımcılığı olmak üzere Adana DSİ’de toplam 13 yıl görev yapmıştı.. Bir buçuk yıl önce de terfien DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne atandı..
Tam da İstanbul'un 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Projesi’nin yoğunluk döneminin göbeğinde buldu kendisini.. Çomoğlu gecesini gündüzüne katıp ekip arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli bir şekilde çalıştı..
Bu noktada belirtmek gerekir ki;
Melen Projesi iki kurumun uyumlu bir şekilde çalışmasının en güzel örneklerden birisi olup, kavgalar kenti Adana için şimdilik uzaklardaki bir kavram.. Ne ibretlik bir durum, değil mi? Ama Kadir Topbaş ve Yalçın Çomoğlu kavga yerine İstanbul’un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak projeyi bir an önce bitirmek için kenetlendiler.. Nitekim başardılar da.. Melen öngörülenden bir buçuk ay önce tamamlandı..
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz gerek Melen’in gerek Yalçın Çomoğlu isminin önemini başından beri kavramış durumda.. ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz ile birlikte sık sık İstanbul’a giderek bu dev hizmetin neredeyse son bir buçuk yıldaki her aşamasını yakından takip etti.. Kentimize kazanım olarak geri döneceğinden kuşku duymuyorum..
Yeri gelmişken..
Belediye meclis üyelerinin de kulaklarını çınlatalım.. Bilgi ve görgü artırmaya yönelik yurt dışı gezileri yerine yurt içindeki böylesi projelere yönlendirmek lazım, bizimkileri.. Tabii amaç üzüm yemekse..
Sonlandırırken, Melen Projesi ile ilgili rakamlar verip kafanızı yormak istemiyorum.. Bu hizmetin altında daha önce Adana’da 13 yıl görev yapmış başarılı bir bürokratın da imzasının olduğunu hatırlatmak istedim.. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın “Adana için başka neler yapabilirim?” çabası ve arayışını..
Galiba anlatabildim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder