13 Ocak 2013 Pazar

CHP Çukurova'da tek liste hayal.!



Adana’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel seçime taşıyacak olan yapının halkalarından Çukurova ilçe örgütü mahkeme kararıyla feshedilerek kayyuma devredilmişti.. Mehmet Çelebi’den görevi devralan Vahap Çolak, CHP Çukurova ilçeyi kongreye kadar taşıyacak..
Peki, 3 Şubat’ta yapılacak olan kongre öncesi son durum nedir.?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde herkes Çukurova ilçe kongresine rutin bir kongre değil de yerel seçimde adaylık kapısını aralayacak kritik eşik gözüyle bakıyor.. Hesaplar kongreyi kazanmaktan ziyade yerel seçim kaygısına endeksli.. Zira CHP İl, Seyhan ve Yüreğir kadar Çukurova ilçe de bu noktada önem taşıyor..
Genel eğilim şu..
Herkesin evet diyeceği, üzerinde uzlaşı sağlayacağı tek bir isimle kongreye gidilmesi.!
CHP Genel merkezi de partinin Adana’daki kurmayları da bu yönde tavır koyuyor görüntüsü veriyor.. Şu ana kadar yapılan kulislerin bu doğrultuda olduğunu söyleyebiliriz.. Ama şimdilik kaydıyla..
Çünkü..
Herkesin birbirini kolladığı, bekle gör siyasetinin egemen olduğu günlerdeyiz.. Neredeyse adaylığı aklından geçirmeyen yok gibi.. Bu yüzden olsa gerek “Abi Başkan” formülü çerçevesinde adı ortaya atılan Ercan Çetin’e kimse hayır demedi ama kimse evet de demedi..
Ne tuhaf..
Hem herkes istiyor ama kimse istemiyor.!
Gerekçesi de şu.. Beklentiler belediye seçimlerine endeksli olduğundan, uzlaşı sağlanacak tek listede yer dar olacak.. Buna karşın iki ya da üç listeyle gidilecek listede kazanan da kaybeden de durumunu net bilecek.. Bunun siyasi literatürdeki adı ‘biz’ değil ‘ben’ciliktir..
Gelelim isimlere..
Son kongreyi Mehmet Çelebi’ye karşı dört oyla kaybeden Haşmet Biçer tekrar adaylık istiyor.. Zemin yokluyor, kesin olacak gibi.. O kongrede Biçer’in arkasında duran ekibin tavrının ne olacağı henüz belli değil.. Örneğin Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın arayışta olduğu duyumunu alıyorum..
Eğer Haşmet Biçer aday olursa Mehmet Çelebi’nin adaylığına da kesin gözüyle bakılmalı.. Kazanan ekip ister Çelebi olsun ister bir başka isim, güç gösterisinden çekinmeyecek.. Destek noktasında fire verecek olsa da Mehmet Çelebi, Biçer karşısında etkin bir isim..
Devam ediyoruz..
Adaylık için fırsat kollayanlar arasında Yüksel Erdoğan ile Hasan Aslan’ın, hatta Ramazan Atikaslan’ın da adı geçiyor.. Benim kaçırdığım bazı isimler de söz konusu olabilir..
Ve, Vahap Çolak..
Adnan Keskin’in sıcak baktığı isimlerden olduğu bilinen Vahap Çolak kayyum olarak başladığı görevi sandıktan çıkan ilçe başkanı olarak taçlandırmaya kararlı.. Çolak, Pazar sabahı delegelere bir kahvaltı vererek birlik beraberlik görüntüsü sergiledi.. Dayanışma ruhuna hizmet ettiği düşünülse de o kahvaltının arka planında Vahap Çolak’ın gövde gösterisinin yattığına inanıyorum..
Dediğim gibi..
Uzlaşma iddiasıyla yola çıkılıp aslında hesaplaşmanın ve geleceğe dair kurguların baz alındığı bir CHP Çukurova ilçe kongresi sürecini yaşıyoruz..
Tek listeyle gidilmesi çok düşük bir olasılık.. Hatta hayal olur.. Haşmet Biçer aday, Mehmet Çelebi ya da o cenahtan başka bir isim.. Ayrıca Vahap Çolak..
Bakmayın tek aday diye yola çıkıldığına, en az iki aday, ya da üç; CHP bu çözebilmek güç.!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder