9 Ocak 2013 Çarşamba

Ortak Akıl'ın yeni üyesi; Tuğrul Türkeş..

Adana iki gündür merak içindeydi.. Zihni Aldırmaz, Cengiz Dinçer ve Ferhat Yüksel ortalıkta görünmüyordu.. Herkes "Yine nasıl bir icraatın içindeler acaba.?" sorusunu sorup kendince senaryo üretirken kemanın sesi Ankara'dan geldi.. Muhteşem üçlünün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ne giderek bir dizi görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş te Ortak Akıl'ın ziyaret ettiği isimler arasındaydı..
Müjde ailemiz genişliyor; Tuğrul Bey de Ortak Akıl ailesine katıldı..
Şuradan belli..
Habertürk'te yayınlanan terör konulu bir programa katılan Tuğrul Türkeş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar'ın "30 yılı aşkın akan kanın durması için Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca yok.. Bu görüşmeleri istemeyenin vatandaşlığından şüphe ederim.." şeklindeki sözlerini Vali Hüseyin Avni Coş ile ilişkilendirdi.. Türkeş, tam da programın yayınlandığı gün babasını kaybeden, yastaki Güluçar hakkında, Habertürk'te şu sözleri sarfetti..
"Kendisinin Adana Valisi ile maddi bağlantı içerisinde olduğu söylendi.. Bu konuda elimizde delil olmamakla birlikte araştırıyoruz.. Belgeler elimize geçince kamuoyu ile paylaşacağız.."
Saçmalıkta son nokta.. Belgen yoksa nasıl böyle konuşursun.?
Tuğrul Türkeş'in de üye kaydedildiği Ortak Akıl'ın son kurgusuyla şehrin Valisi, hiç alakası olmayan bir konuya alet edilmek isteniyor..
Ersin Güluçar kim.?
Türk Telekom'da çalışan sıradan bir işçi.. Gariban.. Kendi de sabit maaşlı Vali de aynı.. Müteahhit değil ki ballı kaymaklı ihale veresin, mucuru yok ki uçuk fiyata satın alasın.. Tarlası yok ki havaaalanı kondurasın,  arsası yok ki imarını yeşil alandan konuta çeviresin..
Zaten o işler belediyelere mahsus..
Ersin Güluçar, başında bulunduğu sivil toplum kuruluşunun pozisyonu gereği teröre ilişkin kişisel görüşünü (beğenirsiniz beğenmezsiniz) belirtmiş..  Üstelik tek başına da değil.. İhlas Haber Ajansı'na göz atan görür.. Güluçar' konuşurken yanında bir de şehit babası var, Mehmet Taştimur.. Oğlu Erhan Taştimur'u Çukurca'da mayın patlaması sonrucu şehit veren acılı baba da "Terör bitsin artık.." diyor..
Bu yüzden yakışmadı..
Ersin Güluçar'ın tamamen kendi iradesiyle sarfettiği sözleri Adana Valisi'ne bağlamak ve bunu da maddiyatla ilişkilendirmek Tuğrul Bey'in kendi başına yapacağı iş değil.. Tahminen, Ankara'daki Adanalı muhteşem üçlü, Tuğrul Türkeş'e "Soruşturmalardan daralıp bunaldık.. Şu Vali'ye televizyondan iki laf söyle.." telkininde bulunmuştur.. O da muhtemelen "Okey tamamdır.. Bugün Habertürk'ün konuğuyum.. Terör meselesinden bir kulp uydurur, bir taşla iki kuş düşürürüz.." demiştir..
Hem de hangi gün.?
Adana Valiliği'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey isimlerinin mal varlıklarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu gün.. Yani kıskacın zirveye çıktığı gün, Tuğrul Bey'in de Ortak Akıl üyeliği başladı..
Tabii bu arada meselenin MHP'nin iç işlerini ilgilendiren boyutu da var..
Buradan soruyorum..
Muhatabınız kim.? Halkın oyuyla seçilip görevden alınan Aytaç Durak mı, yoksa Vekil Zihni Aldırmaz mı.?
Biri partinizi onurlandırıp Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandırdı, öteki de kendisini meclise yerleştiren Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etti.. Bence, bu vahim olayın ortaya çıkardığı en önemli gerçek MHP'nin siyasi samimiyetinin testten geçirilmesi gerektiğidir..
MHP'nin kahramanı kim.?
Yolda bıraktığınız Durak mı, gemiyi terkeden Aldırmaz mı.?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder