1 Ocak 2013 Salı

Yağcı: Büyükşehir yönetimine güvensizlik var.!


Akıl tutulması yaşıyoruz..
Elbirliği içerisindeki Siyaset- Belediye- Medya üçlüsünün ne hallere düştüğünü, nasıl bir organizasyon çabası içerisine girdiği bir kez daha gördük.. Yeni yıl mahmurluğunu üzerinizden henüz atamadığınız için belki farketmemiş olabilirsiniz.. Ama gündemi yoğun bir şekilde takip eden ve "Büyükşehir'den gönderilen flaşbelleğe itibar etmeyen" tarafsız medya olarak biz meselelerin takipçisiyiz..
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, dün düzenlediği basın toplantısında kendi içinde çelişkilere düştü..
Önce kendisini eleştiren gazetecilere "Önlerine kemik atılmış medya mensupları" dedi, sonra da bazı meclis üyelerini rüşvetçi olmakla suçlayıp "Emanetteki paraları biliyoruz.." dedi..
Şahsen..
Dünkü gazetelere göz attığımda, Adana Haber'in önüne kemik atılanlardan olmadığına onur ve gururla tanık oldum.. Cami meselesinde meclis üyelerinin tavrını eleştiren Adana Haber; aynı zamanda "Cambaza Bak" diyerek Çamlık meselesini, Real bölgesini ve kaçak otelleri de gündeme taşıyıp gözden kaçırılmak istenen imar değişikliklerine dikkat çekmişti..
Demek ki bu yazdıklarımızın hiçbirisi için 'önümüze kemik atılması' mevzubahis olamaz.! 
Acaba kemik kimlerin önünde.?
*       *       *
AK Parti İl Başkanı konuşmasının bir bölümünde Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimine duyulan güvensizliğe dem vurdu.. Aynı Ziyaeddin Yağcı, Cengiz Dinçer'i 1994 yılından beri tanıdığını, çeşitli aralıklarla görüştüğünü belirtti.. Ama bu görüşmelerde art niyet aranmaması gerektiğini vurgularken, "Büyükşehir'de etkili bir isim olması sıfatıyla görüştüm.." dedi.. 
Yağcı'nın bir çelişkisi de şurada..
Madem Büyükşehir Belediyesi'ne güvensizliğiniz vardı.. Meclis toplantısından sonra direkt Murat Türk başta olmak üzere bazı partili meclis üyelerinizi suçlarken, tecrübeli ve eski bir meclis üyesi olarak neden öteki imar tadilatlarına dikkat buyurmadınız.?
Ayrıca..
Bülent Özülkü'nün avukatı falan değilim.. Üstelik zaman zaman gerginliklerimiz de olmuştur.. Ama bu memlekette bir tek kaçak yapı belediye binasının karşısındaki bina mıdır.? El insaf yahu, Adana'nın yüzde 65'i kaçak.. Kaldı ki Özülkü eksiklerini 2005'de tamamlayıp prosedürü tamamlamıştı..
Bülent Bey'in bürosundan çıkmayan medya, Ziyaeddin Yağcı'nın diline doladığı bu dostlarına sahip çıkma cesaretini bakalım gösterebilecek mi.?
*       *       * 
Görevden alınan Özel İdare eski Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz'ın arkadaşı olduğunun altını ısrarla çizen Ziyaeddin Yağcı, "O zaman İçişleri Bakanı olan sayın Beşir Atalay'ı arayıp hakkındaki şaibeleri aktardım" dedi.. Aynı zamanda Remzi Oğuz Yılmaz'ın bizzat kendisine de "Senin buradan gitmen lazım.." dediğini de aktardı..
Enteresan..
Coş'a karşı kurgunun göbeğinde bulunduğu iddia edilen Remzi Oğuz Yılmaz hakkında Yağcı'nın söyledikleri dikkate alınırsa, Adana Valisi'nin ne kadar doğru iş yaptığını anlarsınız..
Gördüğünüz üzere bu yazımda doğru ve ilkeli işlere imza atan devletin Vali'sini savundum.. Devletin memuru olan sabit maaşlı Vali Bey'in elinde kemik yok.. Buna karşın, Vali'den yana tavır koyduğunu iddia ederken aynı zamanda Büyükşehir'den nemalananlar bilmeli ki; 
Önlerindeki kemik, sayemizdedir.!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder