3 Ocak 2013 Perşembe

Yağcı ve "Beyaz Türkler"in operasyonu!


İddia ediyorum; yarın seçim olsun AK Parti'nin Adana'da bu teşkilatla sandığa gidecek mecali yok.. Çünkü AK Parti teşkilat bazında acz, dağınıklık ve tükenme noktasına gelmiş.. Ziyaeddin Yağcı dönemi, iktidar partisi açısından ülke geneline oranla şehrimizde trend kaybı yönünde seyrediyor.. Yağcı'nın beklentilerin tam tersine 'abi'lik yapamaması ve demeçlerindeki çelişkiler kadar, AK Parti'nin Adana'da özünden uzaklaşıp adeta ANAP'lılaşması da etkili oldu..
Fahrettin Coşkun vs. siyasilerin egemen olduğu AK Parti İl, varlığını sadece tabela düzeyinde hissettirebiliyor.. Partisiz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan aldığı danışman maaşı karşılığında Yağcı-Aldırmaz yakınlaşmasını tesis eden Fahrettin Coşkun ve türevleri, AK Parti'nin acz görüntüsünün sorumlularıdır..  
Bunlara taviz veren de Ziyaeddin Yağcı.!
Yağcı Başkan, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısındaki imar değişiklikleri ile ilgili olarak partili meclis üyelerine rüşvet suçlamasında bulundu.. Öteki tadilatları görmezden duymazdan gelirken Gazipaşa'daki cami yeri ile ilgili olarak "Rüşvet paralarının emanette olduğunu biliyorum.. Ama alamayacaklar" dedi.. Burada açıkça kastedilen ihraçlık meclis üyeleri.. Bu arada Mustafa Kebude'den vaz geçilmiş.. Devletin savcıları iş başına.. 
Peki perde gerisinde neler oluyor.?
Ziyaeddin Bey, cami imarı meselesinde Zihni Aldırmaz'ın kuyruğuna takılmasına takıldı da.. Özsüt'ün arkasındaki Barlar Sokağı çalışmalarına neden aynı hassasiyeti göstermez, merak ediliyor.. Kırk yıllık Şinasi Efendi Caddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde Efes Pilsen'in sponsorluğunda alkol tutkunlarının merkez üssü olacak.. Yani hem nalına hem mıhına.. Bir tarafta camiseverlik, öte tarafta rakıperverlik.. Tamamen oya tahvil çabası.. 
Gökkuşağı gibi rengin her tonuna göre davranan Zihni Bey kankası Ziyanettin Abi ile camide akşam namazı kılıp çıkışta Barlar Sokağı'nda fondip mi yapacak.?
Yağcı bunları görmez.! 
Çünkü onun en sıkı dostları (kendi ifadesidir) Cengiz Dinçer ve Remzi Oğuz Yılmaz.. Bu listeye Ali Küçükaydın, Zihni Aldırmaz, Vahit Kirişçi gibi isimleri de dahil edersek, 'Beyaz Türkler' fotoğrafı kendiliğinden ortaya çıkar.. Mesele Adana'da AK Parti'yi başarıya taşıma değil, "Organize olup bu şehri kafamıza göre nasıl dizayn edebiliriz? Önümüzdeki engelleri nasıl ortadan kaldırabiliriz?" kurgusudur.. Desem ki, Murat Türk ve Hayri Haköver "Zenci Türk" oldukları için disiplinlik.. Ve yine desem ki Mustafa Kebude "Beyaz Türk" olduğu için rüşvet suçlamasından soyutlandı..
Ayrıca unutmadık..
Ziyaeddin Bey özrü kabahatinden büyük mevzulara da dalmıştı.. 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u, seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclisi'ne müdahalede bulunmaya çağırdı.. Ama Vali Coş tezgaha gelmedi, bunun üzerine Yağcı her zaman olduğu gibi yanlış anlaşıldığını öne sürdü.. İmar krizinde de "İstesem görevden aldırırım" diyerek devletin Valisi ve dolayısıyla bürokratlarını aleni tehdit etti..
Terörün bitip bitmeyeceğine ilişkin hükümetle çelişen yorumunu da atlamayalım.. Ne demişti, Yağcı:
"Terör bu hükümetle başlamadı, bu hükümet ile de biteceğe benzemiyor.. Şehit cenazelerini kaldırmaktan millet artık yoruldu..”
AK Parti iktidarının terör karşısındaki çaresizliğinin itirafı olarak değerlendirilen bu sözlere haklı olarak tepki yağdı.. Hatasının farkına varan Ziyaeddin Yağcı, daha sonra da manevraya çalıştı ama kaş yapayım derken göz çıkardı:
“Terör belası 30 yılı aşkındır ülkemizin başında.. Bu mahalde benim açıklamam suizan ile çarpıtıldı.. Bakınız; Kandil 30 yılda kaç kez bombalandı? Operasyon yapılmayan yer kaldı mı? Biz iktidar olarak bu konuda terörün bitmesi adına her yolu deniyoruz.. Belki milletimizin hoşuna gitmeyen yöntemler kullanıyoruz..“
Ne demek, milletin hoşuna gitmeyen yöntemler.? Mesela, "Bir örneği de Uludere mi.?" diye sorsalar cevap verebilir mi.? 
İzahı yok ama, dahası var..
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz.." demişti ya.. Başkan Yağcı önce "Emniyet Müdürünü sonuna kadar destekliyorum" dedi, Başbakan'ın "Biz ağlamayız.." şeklindeki ince ayarından sonra da sesini kesiverdi..
Özetle Yağcı Başkan, bugüne kadar hiçbir muhalefet partisine yüklenmedi, kendi partililerini kesip biçtiği kadar.. O bizimle ve kendi partilileriyle uğraşa dursun; CHP ve MHP Adana teşkilatları bayram ediyor.. "Allah AK Parti'yi Ziyanettin Yağcı'yı başımızdan eksik etmesin.." duasındalar.. Eeee, haliyle bunca pot kıran bir il başkanı, bize de "Her havlayan gazetecinin önüne kemik atmam" demiş, çok değil..
Büyük fotoğrafa bakın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder