16 Ocak 2013 Çarşamba

Remzi Oğuz Yılmaz kurgusuna dikkat..


Hayal üretmiyorum, senaryo da yazmıyorum; Adana'da yaşanan kurgulanmış gerçekleri birebir sizlerle paylaşıyorum.. Süreçle ilgili yazdıklarımın tamamı doğru çıktı.. Bundan da gurur duymayıp tam tersine hizmet üretim merkezi değil de maddi ve siyasi rant alanı olarak algılanan Adana adına üzülüyorum..
Ne demiştim.?
Beyaz Türkler başlıklı yazımda AK Parti Adana milletvekili Ali Küçükaydın, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Remzi Oğuz Yılmaz ve cemaate yakın olduğunu iddia eden bazı isimlerin Adana'ya dair hesap ve kurgularını deşifre etmiştim..
Allah'ın sopası yok ki.. O yazı yayımlandıktan iki gün sonra muhteşem ekip (!) kahvaltıda suçüstü enselendi.. Allah'ın bir hikmeti; Aldırmaz'ın Ziyaeddin Bey'in dünürü Ferhat Baykara'ya ihale verdiği de ortaya çıktı.. 
Ha babam de babam, durmak yok yola devam....
Kendilerini Beyaz Türkler olarak adlandıran ekibin son operasyonu Remzi Oğuz Yılmaz üzerine kurulu.. 
Adana Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreteri iken görevinden alınan Yılmaz, şu anda Ankara'da İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Dairesi emrinde çalışıyor.. Ancak yeni bir görev hazırlığı var:  Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı.. Bu konuda en büyük desteği eşi Dilek Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'dan alıyor.. Anlayacağınız Remzi Oğuz Yılmaz'ın da kendine göre AK Parti'de kullanabileceği bir çevresi var..
Ziyaeddin Bey bu konuda sıkıntı çekiyor..
Zira daha birkaç gün önce düzenlediği basın toplantısında "Remzi Oğuz arkadaşımdır.. Hakkındaki iddialar gündeme geldiğinde kendisine Adana'dan uzaklaşmasını tavsiye etmiştim.." demişti.. Şimdiki tavsiyesi de "Yakınlaş.." oluyor.. Çünkü Beyaz Türkler'in Adana'yı ele geçirme kurgusu öyle icabettiriyor..
Çelişkilerle dolu Yağcı Başkan'a sormak lazım.. Dediği gibi İl Özel İdaresi eski genel sekreteri hakkında şaibe ve dedikodular varsa zaten problemli bir yer olan Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmasını nasıl izah edecek.? Kaldı ki Remzi Oğuz Yılmaz bilemediğimiz bir nedenden ötürü bu yıl terfi bile alamadı.. Resmi Gazete'deki terfi listesinde adını göremedim.. Demek ki Yılmaz'la ilgili sıkıntı had safhada..
Zihni Aldırmaz ise bir taşla iki kuş vurmak niyetinde..
Remzi Oğuz Yılmaz'ı Genel Sekreter Yardımcısı yaparak hem Beyaz Türkler yapılanmasının bir üyesi olarak vazifesini icra edecek hem de Mustafa Tuncel'in gazını almış olacak.. Bildiğiniz gibi 'Dayı'nın (Mustafa Tuncel) yarın (18 Ocak) duruşması var.. Tahliye olma ihtimali söz konusu.. Dayı'nın Zihni Aldırmaz, Cengiz Dinçer ve Ferhat Yüksel'e büyük öfke duyduğunu, çıktığımda "Günahımı affettireceğim.." dediğini bilmeyen yok.. Remzi Oğuz'un, Tuncel'in akrabası olduğunu göz önünde bulundurup ince tezgahı farkedin artık..
Vay canına be, nereden nerelere geldik.!
Hatırlayın bir yerel gazetenin "Tuncel tahliye olursa Büyükşehir'de kaos çıkar.." haberini.. Flaşbellek iyi calıştı ama o da yemedi.. Şimdi hep birlikte göZü kurtarma zamanının geldiğinin farkındalar.. Bu yüzden Remzi Oğuz Yılmaz formülü devrede.. Korku adama ne projeler ürettiriyor, hangi haberleri yazdırtıyor.?
Ve, Ömer Çelik faktörü..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, son Adana ziyaretinde Vali Hüseyin Avni Coş'u "seçkin bir bürokratımız" diyerek onurlandırmış ve yolsuzluk yapan hiç bir kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağının mesajını net vermişti.. Dolayısıyla Remzi Oğuz Yılmaz girişimi Ömer Çelik'e ve iktidara karşı düzenlenmiş bir operasyon olarak kabul görecektir.. Aslında açık bir meydan okumadır..
Lafın kısası makbul..
Bence Remzi Oğuz Yılmaz'ın bu beklentisinin gerçekleşmeme ihtimali çok daha büyük.. Çünkü önce Allah sonra devlet büyük.. Eski düzenin son kalıntıları da yok edilmeyi bekliyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder