6 Ocak 2013 Pazar

ORTAK YALAN'ı Andy-Ar belgeledi!



Hani Ortak Akıl’ın hizmetlerini Adanalı takdir ediyor deniyor ya.. Hani, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin basın bürosunun hazırlayıp flaşbellekle gazete gazete dağıttığı hazır tek tip haberlerde Zihni Aldırmaz’ın bolca yıkama yağlaması yapılıyordu ya..
Öyle kolay ve basit değilmiş bu işler..
Zihni Bey’in medyatör  müritlerine “Şeyh uçamaz ancak siz uçurursunuz.. Tez elden uçurun beni..” diyerek verdiği talimatlar kamuoyu nezdinde hiçbir işe yaramamış.. Medyayı dizayn etme kurgusu fiili anlamda başarıya ulaşsa da, bundan sonraki adım olan Adanalı  nezdinde prim yapma çabası sonuç vermemiş..
Zihni Bey avucunu yaladı..
Ben yazsam, “Yalan söylüyorsun..” iftirasına hazır olanlar, Andy-Ar’ın 20112 araştırmasına bir göz atsa yüzleri kızarır..
Andy-Ar  Sosyal Araştırmalar Şirketi, altı yıldır altı aylık  periyodlar halinde gerçekleştirmekte olduğu "Yerel Yönetimler Performans Araştırması" raporunu yayınladı.. 16 büyükşehir ve ilçeleriyle 15 il belediyesi olmak üzere toplam 31 ilde belediye başkanlarının çalışma performansı değerlendirildi..
Bilin bakalım Adana kaçıncı.?
Maalesef 14. sırada..                    
16 Büyükşehir arasında 14. sırada yen alabilen Adana’nın belediyecilik karnesi kötü olduğu kadar Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın kişisel karnesi de yerlerde sürünüyor..
Araştırmanın sonucu diyor ki..
Adana, Sakarya’dan sonra en az beğenilen Belediye Başkan Vekili’ne sahip.. Zihni Aldırmaz’ın takdir edilme oranı sadece yüzde 35.. Buna karşın yüzde 47 civarında Adanalı Aldırmaz’ı da hizmetlerini de beğenmiyor.. Birbiri ardına çete operasyonlarının yarattığı hasar ve kişiye özel hizmetler dikkate alındığında sonuç normal..
Anketin tarafsızlığını ve ne kadar sağlıklı olduğunu anlatabilme noktasında şunu da belirteyim; Andy-Ar’a göre İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının performansları da büyük düşüş gösteriyor.. Kadir Topbaş ve Melih Gökçek yapılan araştırma sonucunda ilk dörde girememiş..
Sadece Vekil Aldırmaz değil.. İlçe belediye başkanlarının da durumu berbat.. Andy-Ar’ın anketine göre Adana’daki hiçbir ilçe belediye başkanımız ilk 20’de yer alamadı..
Sonuç olarak..
Körler sağırlar birbirini ağırlar anlayışı devam ettiği sürece Adana hak ettiği hizmetlerden nasibini alamaz, ancak birbirinizi kandırırsınız.. Zira ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.. Zihni Bey, flaşbellekçi medyanın değil halkın gözüne girmek zorunda.. Yoksa işte böyle avucunu yalar..
Kısaca Ortak Akıl değil koskoca bir Ortak Yalan olduğunu vatandaş anlattı,  Andy-Ar da belgeledi.!
*       *       *
Büyükşehir Belediyesi tarafından manipüle edildiği öne sürülen bir internet sitesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Vali Hüseyin Avni Coş tarafından baskına uğradığını yayınladı..
Adana’daki tüm gazete ve gazetecilerin atladığı haberi ele geçirme becerisini (!) gösteren sitenin komik iddiası Valilikçe zaten yalanlandı.. Vali Coş, yaptığı açıklamada "Söz konusu belediye yönetimi hakkında intikal eden usulsüzlük ve yolsuzluk ihbar ve şikayetlerinin titizlikle ele alınıp incelenmesinden duyulan rahatsızlığı yalan haberler yayarak saptırmaya çalışmak hukuk ve etik dışı bir davranıştır..”dedi..
Ne yani..
Belediye binasının tam karşısındaki DHA, Sabah, 5 Ocak Gazetesi, Ekspres Gazetesi, Toros Gazetesi ve Akdeniz Tv haberi atlayacak, elin kıranı yüzlerce kilometre uzaktan haberi duyacak..
Var mı böyle komedi, var mı böyle bir yalan, var mı böyle bir tezgah.!
Acaba diyorum, flaşbellekten e-posta’ya mı geçtiler.?
Aslında burada komik duruma düşen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın bizzat kendisi.. Çanakçı siteye “Üzgünüm ama maalesef doğru..” diye ağlayıp sahte gözyaşı üzerinden prim yapmaya çalışan Vekil Zihni, bir yandan daralma psikolojisi sergilerken öte yandan da “Halkın oyuyla seçilmiş başkan..” komedisine sığındı.. 
Zihni Bey, Zihni Bey..
Halk sizi değil Aytaç Durak’ı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçti.. Siz meclis üyesi olarak Durak’ın gölgesine sığınıp belediyenin çatısı altına girdiniz.. Aytaç Bey görevden alınınca da 19 kişinin oyuyla (ki biri de sizindir) Başkan Vekili oldunuz.. Bu şehrin gerçek Belediye Başkanı Aytaç Durak’tır..
Halkın itibar ettiği isim O ‘dur.!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder