11 Ocak 2013 Cuma

Ver ihaleyi dünürüne, kap Yağcı'yı!


Hepimizin malumu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kamuoyu önünde en çarpıcı desteği AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'dan alıyor.. Bugüne kadar AK Partili olmayan bir tek siyasetçiye ya da belediye başkanına eleştiri yönelttiği görülmemiş (sanırım Türkiye'de tektir) il başkanı durumundaki Yağcı, Zihni Aldırmaz'ı daha bir özel koruma altına almış gibi..
Onun ötesinde..
Aklından hangi partiden olursa olsun illa ki Büyükşehir adaylığını geçiren Zihni Aldırmaz, AK Parti cephesinde bilhassa Ziyaeddin Yağcı döneminde oldukça rahat etti.. Fahrettin Coşkun gibi ANAP kökenlilerin katkısıyla AK Parti'nin kapısından içeri alındı, bayramlaşmada Ömer Çelik'in karşısına dikildi, genel merkeze kadar ismi taşındı..
Hatta ve hatta..
Ziyaeddin Bey'in, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'e Zihni Aldırmaz bahanesiyle gidip Aytaç Durak'ı tavsiye ettiği dahi konuşuluyor..
*        *         *
Neyse, gelelim konumuza..
Yağcı Başkan son imar tadilatı krizi sürecindeki basın toplantısıyla cami meselesini sahiplenir görünürken, aslında Zihni Bey'e AK Parti'nin siyasi şemsiyesini açmıştı.. Cami üzerinden siyaset yapma, böylelikle öteki imar değişikliklerini gözden kaçırma politikasının anafikri Ortak Akıl'a aitti.. Bu kurgun bir parçası olarak düzenlenen o basın toplantısında Ziyaeddin Yağcı esti gürledi.. Bizleri kastederek, "Her havlayanın önüne kemik atmam.." bile dedi..
Aradım taradım, önümde kemik göremedim.! 
Ama.. Biraz daha sıkı araştırınca o kemikleri bir başka isme ait adreste buldum.. 
*        *         *
Adana Haber Gazetesi, Zihni Aldırmaz-Ziyaeddin Yağcı aşkını nihayet gerekçelendirdi.!
Tek taraflı, platonik ya da karşılıksız bir aşk değilmiş.. Ne diyor, Ziyaeddin Yağcı'nın hemşehrisi Aşık Veysel, "Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa.."
Ziyaeddin Bey'in Zihni Aldırmaz'a olan aşkı, meğer dünürü Ferhat Baykara da gizliymiş.. 
Ne güzel.. Dolayısıyla Zihni Bey de Yağcı Başkan'a "İl Başkanlığın on para etmez, bu bendeki Vekillik ve ihaleler olmasa.." şeklinde karşılık vermiş oluyor..
*        *        *
Biraz açalım..
AK Parti Adana İl Başkanı ZİYAEDDİN YAĞCI'nın oğlu Mustafa Yağcı, YAPSAN İNŞAAT'ın sahibi FERHAT BAYKARA'nın kızı Demet Baykara ile evli.. Allah, gençlerimizi mutlu mesut etsin.. 
Daha önce ağırlıklı olarak Adana dışında faaliyet gösteren Yağcı'nın dünürü Ferhat Bey, Zihni Aldırmaz döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne mitili atıp trilyonluk ihaleler kapmış.. Yağcı'nın AK Parti İl Başkanlığı ile birlikte de ihaleler artan bir grafik göstermiş.. Bunlar arasında Mavi Bulvar, Duygu Cafe önü, Kanalköprü'deki köprü inşaatları dahil olmak üzere birçok hizmet (!) yer alıyor..
Ortak Akıl gerçekten ziyadesiyle akıllı;
VER İHALEYİ DÜNÜRE, KAP ZİYAEDDİN YAĞCI'YI.!
*        *        *
Hatırlayın, bir manşetimiz vardı, "ORTAK AKIL'IN HEDEFİ; VALİ" diye.. Aldırmaz'ın da Yağcı'nın da yalanladığı, ancak 24 saat sonra yine kendi itiraflarıyla doğrulanan haber..
O haber cümlemizin noktalı virgülüydü; bu da son noktasıdır.
Dünürünün aldığı ihalelerle Zihni Aldırmaz'a AK Parti lambasını yakan Ziyaeddin Bey'in belgeleriyle ortaya koyduğumuz bu haberden sonra ne yapacağını hiç ama hiç merak etmiyorum..
Onurlu, dik adamdır, Yağcı.. Biliyorum, kesinlikle istifa eder.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder