30 Aralık 2012 Pazar

Bu şehirde soygun düzeni galip gelemeyecek!



Rifat Söylemez, iki yıl önceki bir televizyon programında “Sayın Başbakan’ın bize Aydın Valisi gibi bir Vali göndermesi lazım ki bu şehir kirlerinden arınabilsin” demişti.. AK Parti iktidarı galiba Söylemez’i duyup önemsedi ve O’nun gibi değil de bizzat Hüseyin Avni Coş’un kendisini Adana’ya gönderdi..
Maalesef..
Bu kentte son derece profesyonel hırsızlar, siyaset kaşarları, daha da ötesinde grift hale gelmiş organize bir ilişkiler yumağı söz konusu.. Belediyeleriyle, siyasileriyle, bürokratlarıyla, medyasıyla..
Onlar devreye girip gidişatı lehlerine çevirmeye uğraştılar..
Haziran ayındaki Demirspor kongresi sırasında, aslında olayın hiçbir yerinde yokken sürece sevgili Rifat Söylemez ve gazetesi Adana Haber de bilinçli bir şekilde dahil edildi.. Kurgularına ulaşabilmek için Adana Haber’de bir Truva Atı kullanan çete, Söylemez’i Vali Coş’la karşı karşıya getirerek amacına kısmen ulaştı..
Ancak bu süreç çok kısa sürdü..
Bir yazımda “Ne tuhaf.. Adana’daki vurgun ve talanı sona erdirmek için el ele vermesi gereken iki isim kavga ettiriliyor” diyerek çelişkiyi, onun da ötesinde çirkin kurguyu gözler önüne sermiştim..
Anlatmama gerek var mı; Rifat akıllıdır.. Sağlam gazetecidir..
Kısa sürede içine çekilmek istendiği tezgahı fark edip doğru safını belirledi.. Amacını aşan yazısı için televizyonda, gazetesinde ve nihayet yüz yüze geldiğinde makamında Adana Valisi Sayın Coş’tan özür diledi.. Erdemli olmanın gereğini yerine getirdi.. 30 yıldır tanıdığım Söylemez’in yazdığı bir yazı için ilk defa birinden özür dilediğine tanık oldum..
Çetenin dümeni artık ters dönmeye başlamıştı..
Vali Coş’u, İlhan Atış gibi saf sananlar tiyatro sahnelerken suçüstü yakalanmanın paniğinde, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar..
Şimdi de masa üstünde yakalanınca masa altına inip oradan vurmaya çalışıyorlar.. Hırsızlarla soyguncularla mücadele etmeye ve bu konuda asla taviz vermemeye kararlı olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş malum çete tarafından hedef alınmış durumda..  
Bu yüzden taktik ve argüman değiştirdiler.!
Bu süreç, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün hazine arazisi üzerine kurduğu kaçak çiftliğinin yıkılması ile başlayıp, son imar değişiklikleri ile zirve yapan bir süreçtir..
Operasyon şuydu..
Soygunların üzerine gitmeye kararlı olan birbiri ardına soruşturma açan Adana Valisi’nin üzerine Hüseyin Sözlü’yü gönderip ikisini birden kamuoyu önünde yıpratmak, bu arada MHP’de Büyükşehir için en güçlü isimlerden birini (Hüseyin Sözlü’yü) bertaraf etmekti.. Malum televizyon programı bu amaca hizmet etti..
Sözlü kamuoyu önünde zor durumda bırakıldı, Adana MHP’de birinin işini kolaylaştırmak üzere saha temizliği yapıldı, Vali de hedef tahtasına konmuş oldu..
Tam da bu noktada Hüseyin Sözlü’nün neden kendisine bir siyasiyi değil de Vali Hüseyin Avni Coş’u muhatap aldığını sorgulayın.. Haklılığımı göreceksiniz..
Ama tezgahçılar ters kaput oldu..
Bombaları ellerinde patladı.!
Kapılarından içeri flaşbellek sokmayan namuslu gazeteler, televizyonlar ve haber portalları oyunu bozdu.. Organizenin son halkası olan imar değişikliği meselesinde “Cambaza bak” diyenler hüsrana uğradı, asıl vurgunu yapmaya kalkışırken suçüstü yakalandılar..
Cami meselesini öne sürüp arkadan Çamlık ve diğer imar değişikliklerini geçirenler, ne tuhaftır ki bu konuda AK Parti il teşkilatından da destek gördü.. Operasyonlarla laçkalaşmış Büyükşehir yönetimine kucak açan Ziyaeddin Yağcı’nın bu tavrında Fahrettin Coşkun ve diğer eski ANAP kökenli (sözde) AK Partililerin etkili olduğunu düşünüyorum..
Abdullah Doğru ve Murat Türk’ün Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmalar gerçeği gözler önüne sermeye yetiyordu.. Meclis üyeleri itibarsızlaştırılmak istendiklerini, güven ortamının tamamen kaybolduğunu vurguladı..
Güven yoksa, soygun mu var.?
Vali Coş, Spor Fonu ve İmar Değişiklikleri başta olmak üzere açtığı soruşturmalarla Adana kamuoyundan destek görüyor.. Sivil toplum kuruluşları, birçok parti, vatandaşlar valisine güveniyor, sınırsız destek veriyor..
AK Parti İl Başkanı ve bazı yöneticiler hariç.. Onlar Zihni Aldırmaz’la kol kola yürüyor..
Sorgulanması gereken budur..
Ama başaramayacaklar..
Bu şehirde soygun düzeni  galip gelemeyecek.!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder