22 Aralık 2012 Cumartesi

Zihni Aldırmaz için MHP'de saha temizliği!

Başkanlık seçimini 2009'da kazandıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden el çektirilen Aytaç Durak, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin "Aklan da gel.." çağrısına uyup o süreçte MHP'den istifa etmişti..
Durak görevine iade için gün sayarken, MHP ile bağları tersine daha da güçlenerek devam ediyor.. Aytaç Bey, son olarak MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile görüştü.. Şefkat Çetin'in yeni görevini kutlamak için Ankara'ya giden Durak, ziyaret esnasında MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın (kendisini ilgilendirmeyen) bazı kritik sorularına cevap vermek durumunda  kaldı..
Şefkat Çetin elini çekmecesine uzattı, üç ayrı dosya çıkarıp Aytaç Bey'e verdi, "Kim bunlar?" diye sordu.. Üç dosya, bugün Büyükşehir Belediyesi'ne yöneten zihniyetin marifetleri (!) ve ülkücü camianın bu marifet sahiplerine gösterdiği tepkilerle doluydu..
Durak okudu, yorum dahi yapmadı..
Dosyaları Şefkat Beye teslim ederken, "Partililer kendi camiasını ve şehrini iyi tanır.. Bu üç arkadaşı da bilmeleri gayet doğal.. Ne diyebilirim ki.." karşılığını verdi..
*        *         *
Aytaç Durak'a görevden el çektirilmesiyle, önce 40 günlüğüne Mahmut Çelikcan ardından da MHP'li meclis üyesi Zihni Aldırmaz Büyükşehir Meclisi tarafından Başkan Vekilliği'ne seçilmişti.. Bilmeyenler öğrensin; Aldırmaz, Durak'ın derin ısrarıyla MHP listesine konulmuştu.. Ancak bu partideki hayatı fazla uzun sürmedi.. 21 Aralık 2010'da Büyükşehir binasının basılmasından bir hafta sonra MHP'den istifa ederek bağımsızlığını ilan etti..
Hatırlamanızı isterim;
Mustafa İzgioğlu'na, MHP İl Başkanlığı'na yeni seçildiği günlerde Aldırmaz'ın durumunu sormuş ve "Boşadığımız kadının topuğuna bile bakmayız.." gibi oldukça enteresan bir cevap almıştım..
*        *         *
Zihni Bey, her ne kadar MHP'den istifa etmiş olsa da, vekalet ettiği Büyükşehir'de her olumsuzluk bu partiye bire bir yansıyor.. Zararın faturası dolaylı bir biçimde MHP'ye kesiliyor..
Çünkü..
Bugün MHP'nin birçok önemli ismi Adana Büyükşehir Belediyesi'nde danışman kadrosuyla yüksek maaşlarla istihdam ediliyor.. Salih Gökçe, Fatih Zorba bunlardan sadece ikisi.. Ayrıca ülkücü camiayı temsil ettiğini, Adana ve Ankara arasında köprü olduğunu öne sürenler belediyenin ve Aldırmaz'ın geleceğini belirleme noktasında son derece kritik işlere imza atıyor..
Bu bağlamda..
Belediyedeki ülkücü kadro ile MHP tabanı (hatta bazı ilçe teşkilatları) arasında ciddi bir ayrışma ve gerginlik yaşanıyor.. Nereye kadar gidecek, onu da kestirmek şu anda zor..
*         *          *
Farketmiyor musunuz.?
Adana'da grift Büyükşehir-MHP ilişkisi örtülü bir saha temizliğine kadar dönüştü..
Örneğin Büyükşehir adaylığı için adı geçen Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çiftlik meselesinde televizyona çıkartıldığında kamuoyundan kalınca bir eksi çizgi yedi.. Ardından öteki aday adayı milletvekili Seyfettin Yılmaz'la ilgili bir mini operasyon yapıldı.. Büyük kongrede Yılmaz'ın muhalif Koray Aydın'ın listesinde yer aldığı haberi medyaya uçuruldu..
Ne için.?
Zihni Aldırmaz'ın bu partide tekrar önünü açmak için değil mi.? MHP'nin boşadığı kadının topuğuna bakıp bakmayacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder