3 Aralık 2012 Pazartesi

Dayı'sı olmayan şehir arka koltuğa oturur!


Adana'da gazeteciler arasında az rastlansa da konusal uzmanlaşmaya zevkle tanıklık ediyorum.. Kimi belgeleriyle yolsuzlukları, skandalları ortaya koyuyor, kimi sanayi ve ekonomi kimisi de siyaset alanında duayen isim olarak yaşadığı kente katkı koyuyor..
Mehmet Uluğtürkan..
Bu isim, ödüllü Refleks Gazetesi'ni Adana yayıncılık yaşamına kazındararak çok önemli bir boşluğu doldurdu.. Ne zaman ekonomi içerikli bir köşe yazısı döşenecek olsam, ilk başvuracağım adres O'dur.. Mehmet Uluğtürkan ile paslaşmalarımızdan Adanamız bir nebze olsun fayda görebildiyse ne mutlu her ikimize..
Uluğtürkan, Refleks'in bir önceki sayısında çok enteresan bir yazı kaleme almıştı.. Açıkçası okumamıştım, ama çok sayıda meslektaşımızdan methini duymuştum.. Mehmet Uluğtürkan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Gaziantep'e bir Fen Lisesi kampüsü yaptıracağını, bunun da Gaziantep siyasetinin bir başarısı olarak algılanması gerektiğini vurgulayıp Adana'nın siyaset adamlarını inceden sorgulamıştı..
Dikkat buyurun, TOBB birçok İl'e olduğu gibi Gaziantep'e de Fen Lisesi değil, Fen Lisesi kampüsü yaptırıyor.! Projede 16 derslikli lise binasının yanı sıra 200 kişilik öğrenci yurdu da var.. İlaveten spor salonu.. Bütün bunlara ek olarak 10 dairelik öğretmen lojmanı..
Avanta değil tabii;
Hükümette temsil edilen kazanır.. Bakan'ı olana bakarlar.!
TOBB bu yatırım için bir imza töreni düzenledi.. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eski Gaziantep Sanayi Odası Başkanı, yeni AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in yanı sıra Gaziantep’in Vali'sinden, iktidarı muhalefetiyle tüm milletvekillerine, hatta ilçe oda ve borsa başkanlarına kadar topyekun katılım sağlandı.. 
Bakanlar Kurulu gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetiminde de temsil edilmemek Adana açısından dezavantajlı bir durum.. Bütçesiyle dillere destan olan TOBB, doğal olarak en yakınlarını kolluyor.. Nevşehir’den Edirne’ye TOBB’un yönetiminde birçok kent yönetim katında yer alırken Türkiye’nin 6’ncı büyük ekonomisine sahip Adana’nın tıpkı kabinede olduğu gibi burada da sandalyesi yok.. 
Kısaca 'DAYI' açığımız var.!
Dayısı olmayan da maalesef otobüsün ancak en arka koltuğunda yer bulabiliyor..
Aldığı göçle sosyo ekonomik yapısı altüst olmuş bir kent pozisyonundaki Adana'nın en önemli sorunlarından biri de eğitim alanında.. Kentte yeterli derslik bulunmayışı eğitimi yer yer aksatıyor.. Peki yeni okullara, dersliklere şiddetle ihtiyacı bulunan Adana’yı TOBB neden liste dışı tuttu.? 
Mehmet Uluğtürkan'ın köşe yazısına TOBB'dan gelen cevap:
- Adana bu konuda herhangi bir talepte bulunmadı.. Bu nedenle Fen Lisesi Kampüsü yaptıracağımız iller arasında yer almıyorsunuz.."
Buyur buradan yak.. Hizmeti çekip kopartacak Dayı'nın yanısıra bir de halihazırdakini kollayacak eleman eksiğimiz ortaya çıktı.. Adamların ne kabahati var, isteyen çıkmazsa TOBB zorla mı gelip okulu konduracak.?
Uyuyan kentin ancak üstüne yorgan çekerler.!
E Adana'm eeeee, ee.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder