17 Aralık 2012 Pazartesi

Kuzgunlar Adana imarının başında!



Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan tartışmalı imar değişiklikleri kararlarına ilk ve gerçekçi tepki Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekili Turgay Develi’den geldi.. Tek tarafı muhatap ve hedef almadan, gerek Başkan Vekili Zihni Aldırmaz gerek meclis üyelerinin tavrını eleştiren Develi’nin söylemlerine az sonra geleceğiz..
Ama, şahsen..
Böylesi bir çıkışı öncelikle siyasilerden değil de Adana’daki sivil toplum kuruluşlarından beklerdim.. Gerçi at izinin it izine karıştığı kurgulanmış bir güç gösterisiyle harmanlanmış rant ortamında kim neyi, ne kadar konuşabilecek orası da meçhul.. Bu yüzden kentin akciğerleri sayılan alanların korunmasına yönelik hassasiyetin köreldiğini, adeta herkesin ve her kesimin Adana pastasından bir pay koparmaya kalkıştığını görmek mümkün..
Hani, belgesellerde izleriz ya..
Ortadaki leşe saldıran hayvan sürüsü yeri geldiğinde birbirleriyle de savaşır.. Adana imarı sanki ortada bir leş, etrafında tuttuğu parçayı koparmaya çalışan kuzgun sürüsü..
Hiç abartmıyorum..
Maalesef, an itibarıyla Adana gerçeği budur..
Başkan Vekili ve meclis üyeleri birbirini suçluyor; kimin eli kimin cebinde belli değil.. Aldırmaz meclis üyelerini maşayı eline almadan medya aracılığıyla hedef tahtasına koyuyor.. Beri tarafta da Beyaz Evler Çamlığı’nın imarını turizm alanı olarak değiştiriyor.. Kaçak durumdaki üç otelin imarını da kılıfına uydurmak suretiyle kurtarıyor..
Bu arada..
Bazı meclis üyeleri Büyükşehir’in basın bürosunu basarak aleyhlerine haber servisi yaptığını iddia ettikleri büro çalışanlarına küfrediyor.. Aldırmaz’ın vekaletindeki Büyükşehir gerçeği, işte bu..
Organize Şube’nin yağmur gibi operasyon düzenlediği, rant tartışmalarının hiç eksik olmadığı, başkanvekiliyle meclis üyelerinin birbirlerine kılıç çektiği, Büyükşehir..
Kokuşmuşluk, rezalet diz boyu..
Böylesi bir ortamda konuşan CHP milletvekili Turgay Develi, mecliste alınan kararların, kentin geleceği için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek "Belediye meclis üyelerine, hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin çağrıda bulunuyorum. Bu kararlar, Adana'nın vicdanını yaralamıştır, kanatmıştır. Yapılan karşılıklı suçlamalar yerine, bu kararlar yeniden meclis gündemine getirilmelidir" çağrısında bulundu ve şu gerçeği dile getirdi....
“Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 25 binlik nazım imar planını revize eden 5 binlik imar tadilatı uygulamasının oylanmasında iki teklifle görüşülen maddelerde kaotik bir ortam oluşturulmuştur.. İmar tadilatları uygulaması komisyondan gelen şekliyle, buna karşılık belediye başkanının da yaptığı gündemle ortaya çıkan kaotik uygulamaya tekabül ediyor.. Belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, ilçe belediye başkanları verdikleri bu kararlardan eminlerse, yapılan tartışmalarda karşılıklı suçlamalar yerine kararları yeniden meclis gündemine getirsinler.. Kamuoyunun gözü önünde bu kararlar yeniden oluşturulmalı. Aksi halde ranta ve karşılıklı çıkar ilişkilerine dayalı tartışmalarla anılan bu kararlar, belediye başkanı tarafından onaylanıp uygulamaya geçilirse; bu meclis kararları kentin geleceğinde çok ciddi olarak tartışılır"
Bu arada..
Meclis toplantısında görüşülen maddeler üzerinde farklı kararların farklı oylarla alındığına işaret eden Turgay Develi, medyada yer alan Aldırmaz kaynaklı haberlere de değindi..
“Sayın Başbakan'ın algısını çekecek şekilde, 'Cami alanları yok ediliyor, cami alanları konuta açılıyor' suçlamaları ne kadar yanlışsa Adana'nın oksijene ihtiyacı olan yeşil alanlarını, iş alanlarına, ticaret alanlarına çevirmek te o kadar yanlış kararlardır”
Develi’nin söylemi doğru ve ciddiye alınmalı.. Meseleyi TBMM gündemine taşıyacak.. Bu noktada da doğrusunu yapıyor.. Kimse Develi’ye rezaleti Ankara’ya taşıma suçlamasında bulunmasın, rezil olacağımız kadar olmuşuz zaten.. Kaybedecek neyimiz kaldı ki; bari çamlığı kurtarıp rantın önünü keselim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder