14 Aralık 2012 Cuma

Adanalı, akıllı dokunuşa sandıkta nasıl dokunacak?


Yapılan işleri asla küçümsemiyorum.. Akıllı dokunuş adı altında kent estetiğini düzenleyici ve araç-yaya trafiğini rahatlatıcı bir dizi önlem alınmaya çalışılırken asıl sorun gözden kaçırılıyor.. Doğrudan temin usülüyle trilyonlarca lirayı kavşak ve kaldırım düzenlemelerine, peyzaja ayıran Adana Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı asfalt hamlesi (Ziyapaşa Bulvarı hariç) her nedense kentin ana arterlerine pek uğramıyor..
Örneğin..
Çukurova Üniversitesi'ne en son ne zaman uğradınız.?
Her gün on binlerce kişinin gelip geçtiği üniversitenin yoluna köstebek yuvası demek, bu hayvanlara haksızlık olur.. Köstebekler bile yuvalarını inşa ederken estetik düşkünü.. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Alper Akınoğlu döneminde konulan o saçma kasisleri kaldırmasına kaldırdı da, yolda asfalt diye bir şey kalmamış ki.. Ralli yaparsınız vallahi.. Köstebek yuvası, Çukurova Üniversitesi'nin yolu yanında havaalanı pisti gibi kalır..
Havaalanı pisti dedik de;
Büyükşehir Belediyesi'nin şahsa ait tarlayı havaalanına çevirdiğini anımsadım..
Neyse, yazdık zaten..
Oradan Mustafa Kemal Paşa (Çolak) Bulvarı'na inin, yine aynı fotoğrafı göreceksiniz.. Göbekler, kaldırımlar cilalı taşlarla döşeniyor, binbir renkli çiçekler ekiliyor.. Ama bu arada da caddede araçlar birbiri ardına akis kırıyor.!
Altı Kaval üstü Şişhane..
Tıpkı..
Bir kadının sadece burnunu kaldırtıp da tepeden tırnağa saçını başını dağınık bırakmak gibi.. Hani adı estetik ya, burun güzel olsun yeter.!
Akıllı dokunuş Adanalı'nın adeta gözüne gözüne sokuluyor..
*        *        *
Bence.. 
Zihni Aldırmaz Belediye Başkanı olarak yanlış, siyasetçi olarak doğrusunu yapıyor..
Çünkü..
Akıllı dokunuş trafiğinin hızlı akmasının arkasındaki akçeli iddialar konuşula dursun, bu noktada seçim takvimi de hızla işliyor.. Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkanlığı vekaletini yerel seçimde asalete çevirmek istiyor.. Yani Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı (tabii ki önce adaylığı) gözüne kestirmiş durumda.. Bu nedenle görsele büyük önem veriyor.. Zamana ve paraya dayalı kalıcı hizmet, Aldırmaz için zaman kaybıdır..
Hatırlayın..
Aytaç Durak, 1984'de belediye başkanlığını kazandığında, tüm parayı altyapı için yerin altına gömdü de ne oldu.? Beş yıl sonra, 1989'daki seçimde boyunun ölçüsünü almadı mı.?
*        *        *
Özetle..
Bakalım, akıllı dokunuşta amaç hasıl olabilecek mi.? Zihni Bey aday olursa; Adanalı sandığa nasıl dokunacak.?
Bekle ki göresin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder