19 Aralık 2012 Çarşamba

Cami de bizim, yeşil de.!


Bu haftayı da, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan ayak oyunlarını tartışarak geçiriyoruz.. "Adana'nın onca sorunu dururken bunları mı konuşacaktık?"  derseniz, kirli Adana gerçeğini görmezden gelenlerden olursunuz..
Başkanıyla, üyeleriyle tüm meclis bu kirliliğin üzerine oturmuştur.!
Ne  Zihni Aldırmaz kendini kurtarıp aynı zamanda kahraman olmayı başarabilir, ne de meclis üyeleri "Biz tek başımıza yapmadık.." feryatlarıyla haklılığını sergileyebilir.. Kokuşmuşluk Büyükşehir'in üzerine sinmiş; geçmiyor ve asla geçmeyecek te.. 
Meclis kararlarında Adana kamuoyu ikiye bölündü..
Geniş bir kesim sadece cami arsasına sahip çıkarken, azınlıkta kalan bir kesim buna imarı otele çevrilen Çamlık arsasıyla üç kaçak otelin imar durumunun aklanmasını ekleyip doğru bir duruş sergiledi.. Bu bağlamda yandaş medyaya flaşbellekle haber servisi yaparken suçüstü yakalanan Büyükşehir Basın Bürosu'nu da dikkate alırsak, Zihni Aldırmaz'ın amaçına ulaşamadığını söyleyebiliriz.. Aldırmaz'ın din bezirganlığı üzerinden siyaseti olumlu sonuç vermedi..
Kurgusu elinde patladı.!
Bu noktada ele alınıp tartışılması gereken başka ayrıntılar da var.. Adana'daki muhafazakar siyasetçiler ve medya, imar skandalına sadece cami perspektifinden baktı.. Salt dini değerleri korumak üzere yola çıkınca da rant ve beyt-ül mal'a el uzatılması gibi önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırdılar..  
O arsa dini tesis alanı..
Aytaç Durak yeşil alanı kaldırıp imarını dini tesis alanına çevirmişti.. Kilise, havra gibi herhangi bir ibadet yeri yapılacağına tabii ki inancımızla örtüşen cami yükselsin.. 
Ancak..
İmar durumunu merkezi iş alanı yapıp arsa sahibine rant sağlayanların inancını sorgularken; kamu malı Çamlık arsasını birilerine peşkeş çekmek üzere imarını değiştirenlere sessiz kalmak müslümanlığa sığar mı.? 
Daha açık olmak gerekirse;
Meclis üyelerine zehir zemberek yüklenirken, Zihni Aldırmaz'ı neden görmezden geliyorsunuz.?
Allah Resulü (a. s.) şöyle buyuruyor:
"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprağa dikiniz.."
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın siyasi ikbali için kurduğu tezgaha düşmeyin.. Kendi imar değişikliklerini gözden kaçırmak için camiyi kullanmasına müsaade etmeyin..
Allah'ın Resulü (a. s.) şunu da buyurmuyor mu:
"Yer (yüzü) bana temiz, temizlik sebebi ve mescit kılındı. Onun için kim olursa olsun namaz vakti gelip çatmış ise bulunduğu yerde namazını kılıversin.."
Camide, bodrumda, parkta, sokakta, Beyazevler Çamlığı'nda.. Üzerine tek damla haram damlamamış  her yerde..
Cami de bizim, yeşil de..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder