14 Kasım 2012 Çarşamba

Aldırmaz-Akgül kavgasının nedeni Çatalan'dır!


Adana Büyükşehir Belediyesi Adanaspor ve Demirspor için ayrılan spor fonunun tamamını amatör spor kulüplerine aktarıyor.. Bu rakam bir yılda 7,5 milyon (eski parayla 7,5 trilyon) liraya tekabül ediyor.. Halbuki Aytaç Durak amatörler için ayrı bir kaynak oluşturmuş, spor fonunu bu iki güzide kulübümüze ayırmıştı..
Adana Haber Gazetesi yazdı..
İşin feci tarafı, parasal yardım alan bu amatör kulüpler arasında bir tek sporcusu dahi olmayanlar var.. Ağırlıklı olarak muhtarlar bu organizasyonun içinde.. Siyasete ve adaylığa dönük bir çaba olarak görünse de duygusal olduğu da açık..
Adanaspor meselesine gelince..
Ortada büyük bir yanlış anlaşılma var.. Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül belediyeden bir tek kuruş yardım istemiyor ki.. 
Mesele şu.. Aytaç Durak, başkanlığı döneminde danışmanı Zihni Aldırmaz'ı görevlendirmiş, Durak'tan talimatlı Aldırmaz da Bayram Akgül'e "Çatalan Tesisleri'nin aylık masraflarını belediye karşılayacak.." garantisini vermişti.. Ayda yaklaşık 100 bin lira civarındaki bu masraf Durak zamanında Büyükşehir'ce kesintisiz karşılandı.. 
Ancak Zihni Aldırmaz başkanvekili olduğunda bıçak gibi kesildi.!
Adanaspor sezon başında ve lig esnasında Çatalan'ın sahasını antrenman için kullanmakla birlikte kulüp Osman Yereşen'e taşındı.. Geçmişte söz verilip uygulanan destek kesildiği yetmiyormuş gibi, Başkan Akgül Çatalan Tesisleri için cebinden Büyükşehir'e ayda 5 bin lira kira ödemeye devam ediyor.. Kısaca Bayram Akgül'ün Adana Büyükşehir Belediyesi'nden para falan istediği yok, tartışmanın ana ekseni Çatalan'dır.. 
Peki, neden.?
Adanaspor'un Çatalan'dan çıkmaya zorlanmasının altındaki gerekçe nedir.? Gözler neden Çatalan'a dikildi, hangi hesaplar yapılıyor.? Bence gerginliğin püf noktası burada yatıyor.. Kurcalarsak altından her türlü çapanoğlu çıkacak.. Ondan sonra da Ali Pekmezci alır başına belayı.. Bu yüzden Zihni Aldırmaz'ın Adanaspor'a da Bayram Akgül'e de haksızlık yaptığını bilin, yeter..
Zaman zaman çeşitli konularda eleştirdiğim Adanaspor Kulübü Başkanı'na haklı olduğu konuda hakkını teslim etmezsem işimi eksik yapmış olurum..
*       *       *
Milliyetçi Hareket Partisi kurultayında, Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın Koray Aydın'ın listesinde yer alması kafa karışıklığına yol açmıştı.. Buna karşın Adana delegasyonunun Devlet Bahçeli'yi desteklerken çok az fire verdiği biliniyor..
Genel Başkan adaylarından Koray Aydın'ın listesinden istifa etmiş olsa da, Seyfettin Yılmaz'ın Koray Aydın'a destek vermek için Ankara'ya otobüs kaldırttığı hala dillerden düşmüyor.. Hatta bu otobüslerin finansmanının MHP milletvekili adaylarından Cahit Öztok tarafından yapıldığı da belirtiliyor.. Gerek Seyfettin Yılmaz gerek Cahit Öztok bu iddialara ne cevap verecek, kamuoyu merakla bekliyor..
Bu durumda..
Yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı beklentisindeki Yılmaz ve Öztok'un hali nicedir.? Bence MHP'deki geleceklerini riske atmış oldular.. Zaten Devlet Bey'in bu iki ismin üzerine kalın bir çizgi çektiği vurgulanıyor..
Zaman beni doğrulayacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder