20 Kasım 2012 Salı

Kasım Pamuk, CHP üyelerini de AK Parti'ye kaydetmiş!

AK Parti 2002 genel seçimlerinden itibaren her seçimde oylarını artırarak birinci parti olmayı başardı.. 2011’de ise her iki kişiden birinin oyunu alarak yüzde 50’yi yakaladı..
Sandıktaki başarısı tartışılmaz; ama sokakta AK Parti adına işler epey karışık.!
AK Parti teşkilatları son günlerde anlamsız bir  üye kaydı furyası peşinde koşuyor.. Hatta işi çılgınlık noktasına kadar vardırdılar.. Rize, Kocaeli ve Kayseri’de CHP üyelerinin, hızını alamayan yöneticiler tarafından AK Parti’ye üye yapıldığı ortaya çık..
Mesela 232 bin seçmenli Rize’de AK Parti 75 bin kayıt yaparak seçmenin üçte birini cebine koydu; ancak sonradan bunların birçoğu CHP üyesi çıktı.. Tıpkı Kayseri’de Bünyan CHP İlçe Başkanı’nın eşinin bile AK Parti üyesi yapılması gibi..
Gerek var mı.?
Bence hiç yok..
Zaten uzak ara birinci partisin be kardeşim.. Başarını kanıtlamanın ve perçinlemenin yolu basit bir evraktan değil, seçmenin gönlünde taht kurmaktan geçiyor.. Şişirme ve sehven katlarla ancak kendini kandırırsın..
Gerçek nasıl ortaya çıktı, ona da bakalım..
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği bir yazıda Türkiye genelinde üye kayıtlarını düşürdüğü CHP’lilerin listesini açıkladı.. Bu kişilerin neredeyse yüzde 99’u AK Parti tarafından da üye yapıldığı için (bir kişi iki partiye üye olamayacağından) CHP ile hiçbir bağlantıları kalmadı..
İnanılmaz..
Bir inanılmaz daha; Adana'mız da bu işin tam göbeğinde..
AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı üye çalışmaları sırasında 947 CHP üyesini de partilerine kazandırmış(!).. Çukurova ilçesindeyse AK Parti’nin gerçekleştirdiği sehven kayıt sayısı 400’ü buluyor.. Kimbilir Yüreğir ve Sarıçam ne alemdedir.?
Kısacası tam bir rezalet..
Şu bilgiyi de aktaralım.. Üye kayıt işlemi kağıt üzerinde olsun uygulamada olsun AK Parti’ye oranla CHP’de daha sıkı ve ciddiyet içerisinde yapılıyor.. Çünkü AK Parti tüzüğüne göre ismin bildirilmesi ve bir tek partili referans yeterli.. Buna karşın CHP’ye üye olmak isteyenler matbu formu doldurmak, nüfus cüzdan fotokopisi ile üç de fotoğraf getirmek zorunda..
Seyhan’da AK Parti İlçe Başkanı Kasım Pamuk ve yönetimi üye kaydı için kapı kapıdolaşırken kimin hangi partiye üye olduğunu hiç dikkate almamış.. Zira Seyhan’da kayıt yaptıkları 947 kişi CHP’nin resmi üyesi çıktı.. Bunlar arasında CHP Seyhan İlçe’nin yedek yöneticileri, delegeler, kadın ve gençlik kolları üyeleri de var.. Tamek'se doldur sepete..
Güler misin, ağlar mısın.!
Doğal olarak CHP Seyhan ve Çukurova ilçe binaları şoka uğrayan partililerle (üyeliği düşenlerle) dolup taşıyor.. Dertlerini anlatmaya çalışsalar da nafile; AK Parti’nin gadrine uğramışlar bir kere.. CHP yöneticilerinin elinden bir şey gelmiyor..
Sorun nasıl aşılacak.?
Tek çare yargı.. Adana’da 1000’den fazla CHP’li, parti üyeliğini tekrar kazanabilmek amacıyla dava açmaya hazırlanıyor..
Pamuk işgüzarlığı; Ali Cengiz oyununa gerek mi vardı, Allah aşkına.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder