5 Kasım 2012 Pazartesi

Develi ve Sümer'in Ömer Topçu aşkı..


Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçim moduna çok erken girildi.. Henüz seçim tarihi bile netleşmemişken start alan aday adayları arasında nokta atışıyla tek hedef seçenlerden ziyade partide hem yereli hem geneli hegemonyaları altına almaya çalışanlar dikkatleri üzerine topluyor..
Mesela Ümit Özgümüş, mesela Turgay Develi..
Tanrının seçilmiş CHP'lileri.(!)
*       *       *
Develi açıkça beyan etti.. Mamafih Ümit Özgümüş çıkıp 'Yalan yazıyorsun, ben adayım' dedim mi diyebilir.. Ama Allah da kul da biliyor ki verseler balıklama atlar.. CHP Genel Merkezi'nden en küçük bir ışık görebilse Büyükşehir Belediyesi binasının etrafına mayın döşetir..
Şunu iyi bilin..
CHP Genel Merkezi'nin Adana için işaret ettiği tek bir aday şimdilik yok.. Şu anda Türkiye'nin her tarafında kamuoyu yoklamaları yapılıyor, dolayısıyla Adana'da da.. Deneklere mevcut belediye başkanlarının hizmetlerini nasıl bulduklarından tutun da aday olarak düşünülen çok sayıda isme nasıl baktıkları soruluyor.. Bu kamuoyu yoklamasını ikincisi, belki üçüncüsü takip edecek.. Tanrının seçilmiş CHP'lileri kadar her CHP'linin de şansı var.!
*       *       *
Tanrının bugüne kadar sağ kanatta siyaset yapma imkanı tanıdığı Ömer Topçu realitesi de CHP'nin orta yerinde duruyor..
Öyle fazla uzatmadan konuya kısa gireceğim.. Gerek CHP milletvekili Turgay Develi gerek İl Başkanı Orhan Sümer, Yüreğir eski Belediye Başkanlarından Ömer Topçu'yu öteden beri sevip sayarlar.. CHP'ye dair kurgularda Develi ve Sümer ikilisinin ters düşmeyeceği tek isim odur.. Sağ kökenli bir belediye başkanını sol bir partiye monte etme çabası bakalım semeresini görecek mi.? Yüreğir beklentisindeki partililerin muhtemel haykırışlarını bir kenara koyuyorum.. CHP'yi ve seçmenini azıcık tanıyorsam, bu izdivaç mutsuz biter.. 
İlik tutmaz.!
Aynı Topçu'nun AK Parti davet ettiğinde hiç düşünmeden Yüreğir'e ya da bir başka adaylığa uçacağını söylemeye gerek bile yok.. Topçu Aytaç Durak ekolünün temsilcisidir.. Tilki siyasetçidir, MHP'yi de yedekte tutuyor..  
*       *       *
Ömer Topçu partilere ve medyaya ne derece samimi?
Günaydın Adana Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aladağ'ın telefonu 10 Ekim günü çaldı.. Arayan Ömer Topçu idi.. Kelamı, "Özcancığım nereden çıktı bilmiyorum ama benim adım tekrar siyasetle ve bazı partilerle anılıyor.. Yok öyle bir şey.. Hiçbir yere aday değilim.. Yayladayım, işime gücüme bakıyorum" oldu.. Özcan da bunu hem köşesine hem de gazetesinin manşetine taşıdı..
İki hafta sonra..
Bir açılışta mikrofon tutulan aynı Ömer Topçu "Adana'nın 25 yıllık siyasetçisiyim.. İki dönem belediye başkanlığı yapmış birisiyim.. Tabii ki yerel seçimlerde aday olacağım.." dedi..
Soruyorum..
CHP'nin omurgasına bu ilik uyar mı.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder