6 Kasım 2012 Salı

MHP kurultayında Seyfettin Yılmaz bilmecesi..


Milliyetçi Hareket Partisi 10. olağan kurultayında siyaset adına çok çarpıcı bir sonuç çıktı.. MHP delegeleri ilk turda Devlet Bahçeli'yi yeniden genel başkanlığa seçerken, demokrasinin bu partide nasıl da özümsendiği sergilendi.. 
Zira üç  adaylı bir MHP kurultayı alışık olmadığımız realiteydi.. 
"Demokrasi ülkücünün ikiz kardeşidir" söyleminin sahibi olan Bahçeli, MHP gençliğini sokaklardan uzak tutarak bu söyleminde ne kadar kararlı ve ciddi olduğunu zaten yıllar öncesinden kanıtlamıştı..
MHP kurultayının Adana boyutuna gelince..
Devlet Bahçeli'nin güven tazelediği kurultayda Adana delegasyonu sınıfı pekiyi ile geçti.. 47 Adana delegesinin oy kullandığı 2 ve 3 nolu sandıklarda Devlet Bahçeli fire vermedi.. MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nun siyaset ustalığını, Koray Aydın "Her il'e girdik ama bir tek Adana delegasyonunu aşamadık.." açıklamasıyla bir gün öncesinden itiraf itiraf etmişti..
Önemli bir tavır..
Çünkü MHP yönetimini elinde tutan kadrolar hiçbir il-ilçe teşkilatına kendilerine oy verilmesi yönünde baskı uygulamadı.. MHP delegasyonunun Adana kanadı da kendi hür iradesiyle sandığa gidip tercihini yaptı.. Kaldı ki Koray Aydın'ın aldığı ciddi oy, MHP'deki demokratik anlayışın rakamsal ifadesi olarak algılanmalıdır..
Bu arada..
MHP Adana milletvekillerinden Seyfettin Yılmaz'ın Koray Aydın'ın listesinin 7. sırasında yer alması kurultayın en ilginç noktalarından birini oluşturdu.. Devlet Bahçeli'nin milletvekili yaptığı Seyfettin Yılmaz'ın karşı listede yer alması manidar karşılandı..
İddialar farklı..
Kimi çevreler Seyfettin Yılmaz'ın talebi olmadan Aydın'ın listesine konulamayacağını öne sürerken, kimi çevreler de 'Yılmaz'ın bilgisi dahilinde yazılmadığını' savunuyor.. Koray Aydın'ın, Bahçeli ekibine nifak sokma çabası olarak nitelendirenler de var.. Seyfettin Yılmaz kongre sırasında divana giderek anında istifasını sundu.. 
Pekii..
Kafalardaki sorular cevabını bulabildi mi; açıkçası kimse emin değil.!
Partisinden istifa eden Recai Yıldırım'ın yerine, teşkilatın isteğiyle Yılmaz Tankut MYK'da değerlendirildi.. Adana MHP'nin patronu bundan böyle Yılmaz Tankut olur.. Şefkat Çetin'in MYK'ya girmesiyle Fatih Zorba'nın eli de güçlenir diye düşünüyorum.. 
Bahçeli'nin bir önceki kurmay kadrosunda yer alan Metanet Çulhaoğlu ile Adnan Fatin Özdemir de güven tazeledi.. İlk kez buradan okuyacağınız bir ayrıntıyı duyurmak isterim; MHP Disiplin Kurulu Başkanı her an istifa edebilir, yerine de Fatin Özdemir geçebilir.. 
Fatin Özdemir de Hüseyin Sözlü'yü rahatsız edecek bir isim olarak dikkatleri üzerinde topluyor..
Bekleyip göreceğiz..
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder