8 Kasım 2012 Perşembe

Belediye başkanı başkandır, ilçenin sahibi değil!



Her milletvekilinin yoğurt yiyişi vardır.. Kimi etnik yapısının ve adaylığın dayanılmaz tadına yumulur, kimi de seçildiği kentin sorunlarıyla ilgilenir..
CHP’de milletvekili Turgay Develi Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına talip olduğunu açıklamıştı.. Develi’nin bundan sonraki yol haritası adaylık çalışmaları.. Eğer olamazsa CHP genel merkeziyle Ömer Topçu pazarlığına oturacak..
Develi, bir koltukta üç karpuzu sığdırmaya uğraşıyor.. Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, medya patronluğu..
Ümit Özgümüş hız kesti, ama pusuda bekliyor.. Develi sahneye çıkınca kendini geri plana attı.. Belki de taktik icabıydı.. Biliniyor ki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı uhdesinde hep var, olacak da.. Yine de Özgümüş’ün yegane gündemi Suriye meselesi ve Büyükşehir..
Ali Demirçalı’ya gelince..
Meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği mektupta kendilerini ilgilendiren kararların alınması aşamasında üzerine düşeni yapmaya çalışacağını vurguladı.. Demirçalı son aylarda verdiği hastane, atık su vs.. soru önergeleriyle de dikkatleri zaten üzerine çekmişti..
Kimi ikbal kimi hizmet peşinde.. Adana kamuoyu da CHP tabanı da üç milletvekili arasındaki yoğurt yiyiş farkını gayet iyi biliyor..
*       *       *
Aytaç Durak Adana’da bir markadır..
Büyükşehir Belediye Başkanlıkları süresince ‘devlette devamlılık esastır’ ilkesiyle davrandı.. Sokaktan aldığı gücü, hiçbir zaman devletin temsilcilerine hissettirmeye ve kullanmaya çalışmadı.. Mümkün mertebe devletle karşı karşıya gelmemeye özen gösterdi..
Son dönemi hariç bunu başardı diyebiliriz..
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aytaç Durak’ın yüzde biri kadar karizma ve güce sahip olmamasına karşın ilçenin tek ve mutlak hakimi olmaya soyunmuş..
Ceyhan’ın sorunlarının tartışıldığı son toplantıda, belediyenin eksikleri ele alınırken sesinin tonunu ayarlamayı bilemedi.. Kaymakam Gürbüz Karakuş’a takındığı tavır Ceyhan’da sert biçimde eleştiriliyor..
Tekrar ediyorum..
Belediye başkanı şahsi yatırımlarını yaparken kamu mallarında titiz davranacak..
Belediye başkanı kişisel sorunlarını genel siyasete mal etmeyecek..
Belediye başkanı eleştirilere açık olacak..
Belediye başkanı devlete bağlılığını (en azından) saygısını eksik etmeyecek..
BELEDİYE BAŞKANI SADECE BELEDİYE BAŞKANIDIR; İLÇENİN SAHİBİ DEĞİLDİR..
*       *       *
İçimde kalmasın..
Şemdin Sakık kiiim, İlker Başbuğ kim.? Terörist katil Şemdin Sakık tanık,  Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ sanık..
Böyle bir ülkede yaşamak zorunda kalmak acı veriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder