19 Kasım 2012 Pazartesi

Doğru adresi Aytaç Durak gösterdi!


Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine iade edileceği son günlerde çok sık konuşulmaya başlandı.. Hatırlarsanız iki ay kadar önce 'Esenboğa görüşmeleri' başlığı altında yapılan bir görüşmeyi de ben satırlarıma aktarmıştım.. Bazılarının öne sürdüğü gibi hayal ürünü olmayıp bire bir gerçeği yansıtıyordu.. Bir sonuca varılıp varılmaması başkadır, yılan hikayesine dönse de bilesiniz ki süreç işliyor..
Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu da 14 Kasım Çarşamba günkü yazısında konuya değinirken "Baylar bayanlar, o geliyor.. Demedi demeyin; kurt politikacı Aytaç Durak görevine dönüyor.." ididasında bulundu..
Adana kamuoyu şaşkındı..
Durup dururken, üstelik Ersin Ramoğlu tarafından böyle bir iddianın ortaya atılması Adana'ya bomba gibi düştü.. İnanmakta zorlanıp 'Ersin Bey kafa buluyor' diyenler dahi oldu.. Ramoğlu işini ciddiyetle yapan bir gazetecidir; bu işlerin şakası da kafa bulması da olmaz..
Altında çapanoğlu aranmasın;
Ersin Ramoğlu AK Parti genel merkezindeki eğilimi yansıttı.!
Zira AK Parti Genel merkezinde ve hükümet kanadında "Durak'ın görevine iadesi gerekir.." görüşü ağırlığını hissettirmeye başladı.. Benim de Ankara istihbaratım bu yönde.. Ancak Başbakan Erdoğan bu meseleye nasıl bakıyor bilmiyoruz.. Bununla birlikte hem seçmen iradesine saygı, hem kamu vicdanın rahatlatılması, hem de önümüzdeki ilk seçimde AK Parti'nin menfaati açısından ben de Aytaç Durak'ın iadesi gerektiğini düşünüyorum..
Bu arada..
Adana yerel basını Ramoğlu'nun iddiasına temkinli yaklaşırken, ertesi gün bir tek Bölge Gazetesi yayınladığı baş yazıda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u göreve davet etti.. Yazıda, Coş'a hitaben "İçişleri Bakanı yazılı ya da sözlü talimat dahi vermiş olsa da Aytaç Durak'ı görevine iade etmelisiniz.." vurgusu yapıldı.. 
Ancak..
Vali Coş 14 aydır Adana'da görevde, Durak'sa 34 aydır açıkta!
Dolayısıyla yanlış muhatap arandığı kanaati Adana'da hakim oldu.. Zira muhatabın Adana Valisi değil siyasi irade olduğu bizzat Aytaç Durak tarafından belgelendi.. Doğru adrese işaret eden Durak, çete davası duruşmasından çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada "Beni görevden alan siyasi iradedir.. Göreve iade etmesi gereken de yine onlardır.." dedi.. Bu bağlamda AK Parti iktidarı adresi haricinde çözüm arayışına yönelmek amaca hizmet etmeyeceği gibi pişmiş aşa su katmakla eşdeğerdir..
Son olarak..
Ersin Ramoğlu, Durak'ın görevine iade edileceği iddiasını köşesine taşırken başka açılardan da meseleyi takibi ihmal etmiyor.. Edindiğim bilgiler,  Durak'la ilgili iki konunun yakında gündeme geleceğini gösteriyor.. Bunlardan biri Durak-bilirkişi diyalogları, diğeri de metro meselesi.. 
Sabah Gazetesi'nde Ersin Ramoğlu'nun bu konuya ilişkin yazılarını ilgiyle takip etmeyi sürdüreceğim.. Size de tavsiye ederim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder