27 Kasım 2012 Salı

Yengemiz geldi, emaneti hazır mı?


Bu köşenin müdavimleri biliyor ki, Ali Pekmezci yazılarında kolay kolay özele inmez.. Ama bir siyasetçinin görev yaptığı kuruma kadar yansıttığı özel ilişkisi varsa ve bu da haksız kazanç ile birlikte anılıyorsa değinmeden geçilemez.. Gönül ve rant ilişkisinin birlikte yürütülüyor olması İSKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi örneğinde olduğu gibi Adana Büyükşehir Belediyesi'nde de haberdir, yoruma açıktır..
Konu başlığımız şu;
Bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin sevgilisi emanet usülü işlerle gönendiriliyor.!
Belediyenin çeşitli dairelerinden sırf bu bayana teslim işler imal edilip, "Al yenge, helalı hoş olsun.." deniliyor.. Fatura kesimi ve tahsilattan sonra para tek taraflı mı harcanıyor, yoksa bölüşülüyor mu, orasını bilemem.. Tek gerçek, bir meclis üyesinin sıfatını ve oy gücünü kullanarak sevgilisine rant sağladığıdır..
Biliyorum isim istiyorsunuz;
Veremem..
Çünkü elimde belge olmadan böyle hataya düşmemi beklemeyin.. Ancak bu çarpık ilişki belediye koridorlarında ve mecliste ağızlara pelesenk olmuş durumda.. Meclis üyeleri bu meslektaşlarının kim olduğunu gayet iyi biliyor, dedikodusunu dahi yapıyor.. Hatta odacılar, çaycılar bile "Meclis üyesinin sevgilisi müteahhit bayan yine buralardaydı.." diye fısıldaşmaktan çalışmaya vakit bulamıyor..
Bu meclis üyesinin alenen imar dosyaları takipçiliği yaptığı da biliniyor.! 
Hatırlarsanız bir meclis toplantısında Zihni Aldırmaz, "Bu imar değişikliği meclisten geçerse birilerinin kapalı kapılar ardında iş bitirdiği belgelenmiş olur.." diyerek tepki koymuştu ya.. İşte bu meclis üyesinin adı o dosyada da geçiyordu..
Aldırmaz'ın kastettiği isim, sanırım o idi.!
Dolayısıyla, söz etmişken Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın bu konudan haberdar olup olmadığını da sorgulamamız lazım.. Haberdar olmayıp ta şimdi buradan öğrendiyse gereğini yapacak mıdır.? Yoksa, Zihni Bey aldırmazsa bu iddianın izini sürecek devletin ilgili makamları mutlaka çıkar.. Adana polisi takip ettiği dosyalar ve gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde en az meclis üyeleri kadar belediyeyi yönetecek bilgi ve birikim kazandı..
Ama normaldir be..
Ben kızmıyorum, siz de sukunetinizi koruyun..
Akıllı uslu seyredin..
Zira Büyükşehir Belediyesi'nde Aytaç Durak, Mustafa Tuncel, Mahmut Çelikcan, tekrar Mustafa Tuncel ve Zihni Aldırmaz dönemleri yaşandı.. Adana 3,5 yılda beş belediye başkanı gördü.. Üç genel sekreter, onlarca daire başkanı geldi geçti.. Memurlar görev yerleri değiştirile değiştirile kaytansız fırıldağa döndü..
İmar rantları.. 
Adrese teslim ihale iddiaları, 
Haksız uygulama feryatları bu belediyede hiç eksik olmadı..
Doğal olarak Büyükşehir koridorlarında çalışanlardan çok Adana Emniyet Müdürlüğü Organize Şube elemanlarının ayak izi var.!
Bu yüzden derim ki, A'dan Z'ye kokuşmuş bir kurumda yengeye çekilen kıyağın lafı olmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder