22 Kasım 2012 Perşembe

Kayıt skandalında hukuksal süreç başladı



Adalet ve Kalkınma Partisi Seyhan İlçe teşkilatının 947 Cumhuriyet Halk Parti üyesini partilerine kaydetmesinin Adana’da yarattığı şok devam ediyor.. Gerek AK Parti gerek CHP çevreleri şaşkınlıklarını korurken, ana muhalefet partisi cephesinde hak arayışı için düğmeye basıldı..
CHP yönetim kadrosunda bulunanlarla, bu partinin gençlik ve kadın kolları üyesi olmalarına rağmen AK Parti’ye kaydedilenler önce AK Parti Seyhan İlçe’ye başvurup kaydının kimin tarafından yapıldığını ve referansının kimliğini sorguluyor.. Bu bilgiler ışığında hazırlanan “Bilgim ve iradem dışında bir başka partiye kaydım yapılmıştır.. Bu nedenle CHP üyeliğine yeniden kabulüm için gerekli işlemin yapılması..” şeklindeki dilekçeler toplanarak yargı yoluna gidilecek..
CHP örgütleri bu konuda örnek bir tavır da sergiledi.. Siyasi malzeme ve polemik haline getirmeyip sadece hukuksal süreci işletmeyi tercih ettikleri için tebrik ediyorum..
Tabii ki bu noktada AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ve yöneticiler bir oldukça sıkıntılı.. Bir yandan habersiz nasıl üye yapıldıklarını sormak için gelen CHP üyelerinin tepkisiyle karılaşırken, bir yandan da kayıt skandalının kamuoyuna yansımış olması nedeniyle zor durumda kaldılar..
Meselenin perde arkası, şu..
AK Parti Genel Merkezi teşkilatlarla gönderdiği bir yazıyla üye sayılarının arttırılmasını istedi.. Buna karşın teşkilatlar sahaya inmek yerine işin kolayına kaçıp toplu kayıtlara yöneldi.. Ulaştıkları her kimlik bilgisinin önüne bir referans ekleyip kayıtlar yaptılar..
Halbuki genel merkezin beklentisi, partiye üye kaydı esnasında hizmetlerin anlatılması suretiyle ikna yoluyla gönüllülük esasına dayalı bir politika izlenmesiydi.. 10 yıllık iktidarında verdiği hizmetlere güvenen AK Parti kurmayları, Seyhan’da sehven ve kandırmaca kayıtlar yapılacağını nereden bilsin.. Dolayısıyla Kasım Pamuk ve ekibi, Adana’da partisini zor durumda bırakan isimler olarak siyaset sahnesindeki yerini almış oldu..
Balonları çabuk patladı.!
Bu arada..
Beni arayan CHP’li bazı avukatlar konunun atlanmaması gereken bir de hukuki boyutu olduğu konusunda uyardı.. Çok enteresan bir tablo ortaya çıktı; bu kayıtları yapan her kim ya da kimlerse hapis cezası alabilir..
Siyasi Partiler Kanunu’nun 114. maddesinin ikinci fıkrası “Aynı kişiyi bilerek mükerreren üye kaydedenler ile başvurusu bulunmayan veya mevcut olmayanları üye gibi gösterip kaydedenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.” hükmüne yer veriyor..
Türkçesi..
AK Parti Seyhan ilçede mevzubahis kayıtların sorumluları kanuna göre suç işlemiştir.. Hangi suçu; bir başka partiye üye olanları BAŞVURUSU OLMADIĞI  halde partilerine kaydetmek.. Karşılığı da her bir üye için de bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası..
Bütün bunlar bir yana..
AK Parti’nin Adana’daki imajına yakışmayan bir girişim olarak hatırlanacak.. Son genel seçimde zaten birinci olup 6 milletvekili çıkarmış bir parti sahte kayıtlarla değil, kente kazandırdığı-kazandıracağı yatırımlarla anılmalıydı.. Pamuk’a gelince, başarılı görünmek uğruna bu yönteme ne gerek vardı.?
Kendi düşen ağlamaz.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder