31 Ekim 2012 Çarşamba

CHP; Ziyapaşa seni aldatır, varoşları unutma.!



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi Adana örgütleri sınıfı yıldızlı pekiyi ile geçti.. Kentin farklı bölgelerinden gelen binlerce partilinin buluşma noktası Uğur Mumcu Meydanı oldu, Ziyapaşa Bulvarı üzerinden Atatürk Parkı’na yüründü..
Cumhuriyet coşkusu doruktaydı..
Orhan Sümer ve yönetimini öncelikle tebrik ediyorum.. Hem aykırı grupları içlerinden ayıklayıp olay çıkmasına izin vermediler, hem de Adana milletvekillerinin hiçbirinin destek vermediği bu kutlamalarda onlara ihtiyaç duymadıklarını kanıtladılar..
Eminim ki Ziyapaşa Ziyapaşa olalı, böyle resmi bayram kutlaması görmemiştir.!
*         *         *
Buraya kadar eyvallah..
Elbette hiç kimsenin bir diyeceği olamaz.. CHPliler’in rejime sahip çıkma yolundaki emeklerine ellerimizi patlatırcasına alkış tutarız..
Ama yerel iktidar olma yolunda da CHP’nin izleyeceği güzergah yine Ziyapaşa Bulvarı olarak algılanırsa o zaman durum vahim demektir.. Aynı stratejinin izlenmesi CHP adına koskoca bir hüsrana yol açar, şimdiden uyarması..
Çünkü..
Bayramın kutlama merkezi başka, CHP’yi yerel iktidara taşıyacak oy depoları başka adrestedir.. Cumhuriyet mitinglerinden sonra alınan sonuç ibretlik bir örnek olarak göz önünde bulundurulmalıdır.. Salt sistemsel değerlere sarılıp yoksul halk kesimlerinin yaşadığı varoşlara inememek, en can alıcı kulvarda geriye düşmek demektir.. Zira o değerleri koruma ve ilelebet yaşatmanın yolu meydanlardan değil sandıktan geçiyor..
CHP, Ziyapaşa’daki başarısını sandıkta taçlandırmak zorundadır..
Önce iktidar olmalı.!
Gidebiliyorsanız orada.. Ona göre başkan adayları, ona göre meclis üyesi belirleyin; buyurun varoşlara..
*          *         *
 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana’da varoşlarla bağlantısını kısmen de olsa sağlayanlar var, aslında..
Gençler.. Ve ben o gençlere haksızlık ettim..
“Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, CHP’nin tuzu kurularını ve yakınlarını gönendirip işe almış..” eleştirisinde bulunmuştum..
Doğru.. Arıkan sözleşmeli olarak tuzu kuruları istihdam etmiş.. Kimler yok ki; meclis üyelerinin eşleri, müteahhit çocukları.. Maalesef CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat ile İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit’e özür borçluyum.. Bu iki halk çocuğunu tuzu kuruların arasına dahil edip gönendirilmiş olarak gösterdim..
Halbuki tuzu kurular paraya para demezken, iki genç Çukurova Belediyesi’nin bir taşeron firmasında asgari ücretle çalıştırılıyor.. Polat ve Babayiğit, arta kalan zamanlarında da arkadaşlarıyla gece yarılarına kadar CHP’nin iktidarı için emek harcıyorlar.. Üstelik PKK’nın etkin olduğu mahallelerde üye kaydı ve miting yapıp CHP’yi varoşlarla buluşturuyorlar..
CHP’nin yerel iktidarı tuzu kuruların değil bu gençlerin omuzlarında.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder