8 Ekim 2012 Pazartesi

Tarkan Kulak, Japon devini Adana için ikna etti



Ağaç dalıyla gürler.!
Adana ekonomisine can, kan verenlere Adanalı olarak müteşekkiriz.. Birçok köklü aile ve dev firma bu kentte hem katma değer üretip hem de istihdam yaratırken, öte yandan da bölgemize yatırım gelmesi için bireysel emeğini ortaya koyuyor..
İş dünyasının saygın isimleri, aynı zamanda birer ‘Adana gönüllüsü’ gibi davranıyor..
Dünya devlerini Çukurova’ya yatırım yapma noktasındaki ikna çabaları, inanıyorum ki kentimizin de bölgemizin cazibe merkezine dönüşmesine büyük katkı sağlayacak..
Onları motive etmek de medyanın, yani bizim sorumluluğumuz..
Bu bağlamda bir küçük örnek anlatmak isterim..
Tarkan Kulak, Ankara’daki bir davette çok eski bir tanıdıkla karşılaşır.. Beş yıl öncesinden birlikte çalıştığı bir Japon ekonomik devinin sahibidir.. Ankara’ya kurmaylarıyla gelen konuk, Türkiye’de yatırım için en uygun yer arayışını sürdürmektedir.. Aslında kafasında birkaç alternatif de yok değildir..
Tarkan Kulak ceketini soyunur.!
Google Earth açılır, Kulak parmağıyla Adana’mızı işaret eder.. O güzelim coğrafyamızı, karasıyla deniziyle havasıyla ulaşım kolaylığını, işgücü dinamizmini anlatır..
Noktayı da koyar:
-         İşte bu avantajları sayesinde yatırımınız için en ideal yer Adana’dır.. Ne arzu ediyorsanız ben size yardımcı olmaya hazırım..”
Kim bu Japon devi.?
Adı şimdilik  bende kalsın.. Şunu biliniz ki henüz ham bir proje aşamasında olsa da, en az 1 milyar dolarla işe başlayacak olan bir yatırımın kahramanıdır..
Enerji..
İnşaat teknolojisi..
Organik ilaç..
Bu üç kalemde üretim yapmayı hedefleyen firmanın yetkilileri, yakın bir tarihte Tarkan kulak tarafından Adana’da ağırlanacak.. Heyecanlanmadım dersem yalan olur..
Gönlüne, ellerine sağlık Tarkan; Adana’nın menfaatini gözettiğin için.!
*         *        *
Yerel medya eğitim seminerine de değinelim.. Tam bir iletişimsizlik örneği olan seminer, Adana’nın hafta sonu skandalı olarak değerlendiriliyor..
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere TSYD, TGS, ASGD Adana şubelerinin boykot ettiği seminere, elektronik postayla davet edilme nezaketsizliği gösterilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Peştemalcı da katılmadı.. Büyükşehir Belediye Başkanvekili de Aldırmaz da davete icabet etmeyenler arasındaydı..
Katılım neredeyse sıfırdı..
Tam bir Adana dayanışması!
Aslında tepkinin en önemli gerekçelerinden biri de seminerin destekleyicisinin Konrad Adenauer Vakfı’nın olması.. Adana’daki kuruluşları by pass ederek sözde semineri düzenleyenler nerede hata yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmeli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder