24 Temmuz 2012 Salı

Adana'da CHP'yi kadınlar sırtlıyor, erkekler kazanıyor

24 Temmuz hem Lozan Anlaşması’nın’ın yıldönümüne hem de Basın Bayramı’na denk geliyor.. Böyle bir günde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde dostlarla buluşmamazlık elbette olmazdı..
Cemiyetimizin misafirleri de vardı.. CHP Adana İl, İlçe başkanları ile kadın kolları, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulunu ziyaret ederek sansürün kaldırılışının ifadesi olan Basın Bayramı’nı kutladılar.. Orhan Sümer, Reşit Karakuş, Mehmet Çelebi, Musa Gökdemir ve Rukiye Çinkılıç çalışmaları hakkında bilgiler de verdi..
CHP şu sıralar sokakta çok aktif..
Bilhassa CHP’li kadınlar.!
Meclis tatile girdikten hemen sonra seçim bölgesine dönen CHP Adana milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı ayağının tozuyla sokağa inip partili kadınlarla birlikte Kozan’ın köy ve yaylalarına çıktı..
Öteki CHP’li vekiller neredeydi?
İl Başkanı Sümer “Gelmediler ama sayın milletvekillerimiz mazeret bildirdiler..” dedi.. Mazeretlerinin ne olduğunu da sormadan geçemezdim; Başkan Sümer cevap olarak Küçük Emrah gibi boynunu büktü..
Anlayan anladı..
Yani şu Ali Demirçalı’nın yaptığına da işgüzarlık denir..(!) Sarı sıcakta deniz, kum,güneş, hatta yatta buzlu viski yudumlamak varken tozlu yollar mı arşınlanır.?
Demirçalı, İl Başkanı Orhan Sümer, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Cinkılıç ve partili yöneticilerle birlikte Kozan yaylalarına gitti..
Horzum, Akkaya, Göller senin Çulluuşağı, Akçalıuşağı benim.. 
CHP milletvekili  Demirçalı, İl Başkanı Sümer ve Kozan İlçe Başkanı Karavelioğlu ile İl Kadın Kolları Başkanı Cinkılıç bir sordu bin ah işitti.. Vatandaşlar işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukların yanı sıra tarım girdilerindeki artışlardan yakındı.. Yaylalarda yeterli su olmaması ve sık sık elektriklerin kesilmesinden de şikayetçi olan vatandaşlar, 2B diye adlandırılan orman yasasının kendilerini mağdur ettiğini de dile getirdi..
Kozan çıkarmasına katılan tek CHP’li milletvekili Ali Demirçalı, AKP iktidarında Adana’nın perişan edildiğini öne sürerek “Adana artık göç almıyor tersine nitelikli göç veriyor.. AKP Adana’yı cezalandırmayı sürdürüyor.. Ülkemiz ortaçağ karanlığına sürüklendi.. AKP iktidarında Türkiye komşularımızla sıfır sorun yerine ne hale getirdiği de Suriye örneğiyle ortada..” diye konuştu.
Yaylalarda “Bizi ampulden kurtarın” bağırtıları eksik olmadı.. CHP İl Başkanı Orhan Sümer de ilk genel seçimde CHP’nin tek başına iktidar olup Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağının müjdesini verdi..
CHP’li kadınlar hakikaten takdire şayan.. Dağ taş özveriyle çalışıyorlar....
İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Cinkılıç CHP’yi iktidara kadınların taşıyacağı görüşünde ısrarcı.. CHP yönetimlerinde hem kadınların, hem de gençlerin aktif görev aldığını hatırlatan Çinkılıç kadınları siyasette aktif görev almaya davet etti.. Kadınlar devrede olur da Kozan yaylalarında kürtaj meselesi konuşulmaz mı.? Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Cinkılıç, “Kadının halinden en iyi kadın anlar.. Son dönemde kürtaj çok konuşuldu, peki hiç kadınlara söz hakkı verildi mi?” diye sordu..
Kısaca, ‘Adana’da CHP’yi kadınlar sırtlıyor’ değerlendirmesi abartı sayılmamalı.. CHP’li kadınların emeğine saygıyı öteki milletvekillerinden de beklerim dersem, galiba çok şey istemiş olmam..
Peki ya il yönetimi kadınların hakkını teslim etti mi.?
Kurultay delegeliklerinde bir tek kadının olmaması şu tabloyla ne kadar da çelişen bir durum.. Kimse “Aday çıkmadı” bahanesinin arkasına sığınmasın.. En azında birkaç partili kadın kurultay delegesi olarak yazılmalıydı..
CHP’de kadının alın teri var; ama maalesef adı yok.!
Orhan Sümer kongre sürecinde bana göre tarihi bir fırsatı kaçırdı.. Tüm Adana’yı kucaklayan ve kotaları dikkate alan liste yapabilirdi.. Yapmadı, yapamadı.. Bunun doğal bir sonucu olarak Çukurova’da başlayan veziri yıkma hareketi aslında şaha (Orhan Sümer) dönüktür.. Umarım, kadınların büyütmeye çabaladığı CHP’de sular bir an önce durulur ve Adanalı alternatif partisine kavuşur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder