9 Temmuz 2012 Pazartesi

Demirçalı'nın duruşu, Özgümüş'ün zikzakları

Bazen böyle olabiliyor..
Adana’da başka, Ankara’da başka izlenim bırakabiliyor; takkenin düşüp kelin görünmesiyle birlikte koca bir hiç olma pozisyonuna gerileyebiliyorsunuz..
Elimizdeki iki örnek..
Biri Ali Demirçalı, öteki Ümit Özgümüş..
İkisi de CHP Adana milletvekili.. Her ikisi de 12 Haziran seçimi sonrası mazbatalarını alıp TBMM’deki sıralarına oturdu.. Ancak, gerek meclis performansı gerek genel merkezle ilişkiler gerek parti tabanında bırakılan izlenim aynı partinin iki milletvekiline farklı karne yazdırdı..
Time Dergisi CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı’yı yılın milletvekili seçti..
Kabul etmek gerekir ki,
Ali Demirçalı Adana siyaset vitrininde henüz yeni bir isim.. Ancak CHP’nin her kademesinden isimlerle yıllardır düzeyli ve kalıcı ilişkiler kurmayı başardı.. Yeri geldi bir nefer gibi görev yaptı.. Bakmayın üç günlük siyasetçi görüntüsü verdiğine; siyasi bekraundu CHP tabanında aslında hep vardı ve asla zikzaklı olmadı.. Saygı duyulur..
Buna karşın..
Adana Sanayi Odası’nı basamak olarak kullanan Ümit Özgümüş önce 2004’de Susurlukçu Mehmet Ağar’la kolkola girip Büyükşehir adayı oldu tarihi fark yedi.. 2009’da Soner Çetin’in gözyaşlarının üzerine oturup CHP’den de Büyükşehir adayı yapıldı yine kaybetti.. Genel seçimde Rifat Hisarcıklıoğlu kontenjanından kapağı CHP’ye attı..
Zik zak..
Sanayi Odası Başkanıyken öve öve bitiremediği Adana sanayisini 12 Haziran’da seçim meydanlarında tu kaka etti.. Bir zamanlar boy boy basın bültenleri yayınlayıp göklere çıkardığı Adana sanayisi, Özgümüş’ün milletvekili olma hevesi uğruna bir anda sıfırı tüketivermişti..(!)
Zik zak..
Ümit Özgümüş CHP Adana İl kongresinde “Turgut Üstün tutmaz” dedi, Gökhan Yağ’ı önerdi.. Yağ ismi delegede tutmayınca keskin bir U dönüşü yapıp Turgut Üstün’ü aday yapmaya kalkıştı.. Başaramadı, Orhan Sümer seçildi..
Zik zak..
Anladım ki Time Dergisi ödülü zikzaklara değil duruşa veriyor.!
Adana’da bir zamanlar kısa süreliğine de olsa değer bulan Özgümüş şehir efsanesi Ankara endeksli siyasette de kısa sürede eriyip tükendi.. Balon çok çabuk patlıyorsa bilin ki meclis kürsüsünden süslü püslü kelamlar etmek, etnik ve mezhepsel kimliğine sığınarak siyaset yapmaya kalkışmak yetmediğindendir..  
Anladınız mı.?
Sıradan ama saygın bir siyasi duruşun efsaneleri nasıl da tarihe gömdüğünü.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder