14 Temmuz 2012 Cumartesi

Ömer Çelik Adana'ya neden gelmedi?

AK Parti Adana il teşkilatı açısından çok önemli gelişmelerin eşiğindeyiz..
Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik “Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı için Cuma günü Adana’ya geliyor” şeklinde basına bildirilen açıklamadan sonra aniden karar değiştirdi.. AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına Ömer Çelik katılmadığı gibi hiçbir milletvekili de iştirak etmedi..
Tuhaf, çok tuhaf..
AK Parti tarihinde ilk kez üst düzey katılımsız ve böylesine cılız bir Danışma Meclisi toplantısı yaşandı.. AK Parti camiası organizasyonun kötülüğünden de yakındı.. Protokol düzeninin şekilsizliğinden söz ediliyor..
Hadi, şeytanın avukatlığını yapalım..
Ömer Çelik’in il teşkilatından (Ziyaeddin Yağcı’dan demek daha doğru olur) rahatsız olduğunu bilmeyen hemen hemen yok gibi.. Ömer Bey bundan ötürü Adana İl Danışma Meclisi toplantısına katılacağını duyurdu, ancak son dakikada vazgeçti.. İzlediği yöntem, Ziyaeddin Yağcı’yı ters köşeye yatırması olarak nitelendiriliyor.. Geleceğini duyurup gelmemesinin parti kamuoyunca ‘Yağcı’ya tavır alış” olarak algılanmasını istemiş olabilir..
Alexvari bir siyaset tarzı.!
Ters köşeye yatırıldığı iddia edilen İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’yı aradım.. Ömer Çelik’in Adana programının değişikliğinden haberi olup olmadığını sordum.. “Haberim vardı.. Sayın Çelik rahatsız olduğunu ve gelemeyeceğini duyurdu..” dedi..
Rahatsızlık..
Allah şifa versin ani bir hastalık mı, yoksa teşkilata duyulan rahatsızlık mı.? Orası meçhul.. Çünkü Ankara’daki haber kaynaklarım Ömer Çelik’in son derece zinde ve hareketli bir Cuma günü geçirdiğini söyledi..
Neyse..
Gelelim AK Parti teşkilatındaki dalgalanmalara.. Ömer Çelik’in başından beri sıcak bakmadığı bilinen Ziyaeddin Yağcı ilçe belediye başkanlarını büyük kongre delegesi yazmamak suretiyle herkesi şaşırttı.. Bunu kendi iradesi olarak mı sergiledi yoksa genel merkezin böyle bir talebi mi oldu.?
Pandora’nın kutusu..
Eğer.. Genel merkez in talebi ise Azim Öztürk, Mahmut Çelikcan ve Ahmet Zenbilci’nin işi zor demektir.. Yerel seçimde isimlerinin çizilmiş olduğu anlamını dahi içerir.. Yağcı’nın iradesiyse, seçim atmosferinde ufuktaki büyük kavgaların işaret fişeğidir..
İşte daha kafadan böyle bir gerginlikle yola çıkan Yağcı, zamanla yol arkadaşları tarafından üst düzey siyasetle ilgilenip teşkilata uzak durmakla eleştirilmeye başlandı.. 30-35 arası il yönetim kurulu üyesinin huzursuzluğunu ve bunların düşüncelerini AK Parti tabanıyla paylaştıklarını biliyorum.. Huzursuzluk ortamında il yönetimi ne derece başarılı olabilir ya da nereye kadar yol alabilir; o da ayrı bir sorun..
Bu arada..
AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk tam bir kilit isim.. Adeta sokak sokak gerçekleştirdiği çalışmalarını takdir ettiğim Pamuk il teşkilatındaki huzursuz isimlerin ve kongre delegesi yazılmayan bazı belediye başkanlarının güvendiği adres olarak göze çarpıyor..
Sanki Pamuk’tan bir liman.!

Ziyaeddin Yağcı’yı çok sever ve takdir ederim.. Düzgün, dürüst, nitelikli bir insandır ve asla ön yargılı da değilim.. İlk atandığında kaleme aldığım övgü yazılarımın da arkasındayım.. Ama AK Parti’deki gerginliği objektif bakış açısıyla kaleme almak ta mesleki görevimdir..
Bilinmesini isterim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder