7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kibar "Ç.Ü Türkiye'de ilk 10'a girecek"

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Kibar atandı.. Seçimde en fazla oyu alarak ilk sıraya yerleşen Kibar Hoca’nın bu göreve getirilmesi Ç. Ü çevrelerince beklenen bir sonuç olarak nitelendirildi.. Üniversitenin iradesi ve tercihi atamaya da yansıdı.. Bu bakımdan atanmış değil de seçilmiş gözüyle bakmak yanlış olmaz..
Ya bundan sonra.?
Bundan sonrası, Mustafa Kibar’ın rektörlük yapacağı döneme ilişkin projelerinde zaten vurgulanıyordu.. Prof. Dr. Kibar, seçim sürecinde üniversitede sunumlar yaparak hedeflerini camiayla paylaşma fırsatını bulmuştu..
Kendisini aradım.. Kutladım..
Yeni dönemin hakkında ipuçları istedim.. İşte size Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın ağzından sıcağı sıcağına dökülen cümleler..
- Çukurova Üniversitesi son yıllarda hiç de hak etmediği bir şekilde gerilere düştü.. Çukurova Üniversitesi Türkiye’de ilk 10’da yer almalı.. Önümüzdeki iki yıllık süreçte bunu mutlaka başaracağız.. İzleyeceğimiz yöntemi de projelerimizi de sunumlarla paylaşmıştım.. Üniversite camiası rahat olsun, Adana rahat olsun.. Bundan sonra Çukurova Üniversitesi’nde hiçbir ayrımcılık yapılmayacak.. Üniversitemize barış kardeşlik ve huzur getireceğiz.. Bunu yönetimimle birlikte, el birliğiyle başaracağız..
Analizini birlikte yapalım..
Hakikaten son yıllarda Çukurova Üniversitesi kavganın, huzursuzluğun ve ayrımcılığın odağı haline gelmişti.. Haksızlıklar diz boyuydu.. Tam bir keyfiyet hakimdi.. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın bu tespitleri boşuna yapmamış.. Umarım Ç. Ü’de artık yönetime güven ve kardeşlik ortamı hakim olur..
İkincisi..
Çukurova Üniversitesi maalesef çok gerilere düştü.. Akademik yönü en son konuşulur oldu..Hep iç işleriyle ilgili, ihalelerle ilgili, emellerle ilgili sorunlar ağır bastı.. Kibar döneminde Çukurova Üniversitesi, artık bir üniversite olduğunu hatırlayacaktır.. İlk 10 hedefine ulaşması noktasında Adanalı bir medya mensubu olarak ben de üzerime düşen görevi yerine getireceğim..
Bu arada..
Çukurova Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasındaki anlamsız ve üzücü kavgayı hatırlıyoruz.. Yeni rektörümüz bu konuda da Adana’yı germeyen, ayrıştırmayan, barışçıl bir çözümü elbette sergileyecektir.. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’yle varılacak anlaşma bir tarafın yenilgisi değil Adana’nın kazanımı olarak tecelli edecektir..
Sadece Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de değil.. Ç.Ü yeri geldi, Adana’daki birçok kurumla da kavga etti.. Anlamsız bir şekilde kendini kentten soyutladı, uzaklaştırdı.. Kibar’la birlikte bu olumsuzluğun da ortadan kalkacağına inanıyorum..
Geçmişi unutalım.. Süngeri çekelim..
Adana ile entegre olacak, kenti ve kentliyi de kucaklayacak sıcak bir Ç.Ü yönetimiyle tanışmaya hazır mıyız.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder