4 Temmuz 2012 Çarşamba

Başkan Aldırmaz, Fikret Bila'yı nasıl şaşırttı?


Melen Projesi daha hizmete geçmeden önce tarihi turistik eser hüviyetine büründü.. Bu yaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan İstanbul Boğazı’nın 135 metre altındaki tünelden geçmek isteyenler adeta birbiriyle yarışıyor..
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiğinden beri devam eden İstanbul’un su sorunu, Boğaziçi Tüneli’yle 2060 yılına kadar çözülmüş oluyor.. Kanuni’nin Mimar Sinan’a, “Mimarbaşı sen İstanbul’a su getirmenin mümkün olup olmadığını söyle.. Eğer mümkünse ben keseleri uç uca değil yan yana dizmeye razıyım..” dediği İstanbul’un su sorunu, bu tünelle tarihe karışacak..
Projenin emektarı Yalçın Çomoğlu..
Geçmiş yıllarda Adana DSİ’de de görev yapan DSİ 14. Bölge Müdürü Çomoğlu aynı zamanda tüneli gezmek isteyenlere rehberlik de yapıyor.. Su basılmadan önce tünelden son geçenler Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner, eşi Jan Kilner, Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv ve oğlu Morgan oldular..
Artık son söz su’nun.!
Milliyet yazarı Bila’ya kısa bir brifing veren DSİ 14. Bölge Müdürü Çomoğlu, “Tünel belediye başkanlarının da ilgi odağı oldu.. Çok sayıda belediye başkanımız burada gezip incelemede bulundu.. Bunlardan birisi de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz’dı.. ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz’le birlikte tüneli gezip kendilerince sorular sorup notlar aldılar..” dedi..
Fikret Bila çok şaşırdı..
-          Ben belediye başkanlarını, bilhassa meclis üyelerini yurt dışı gezilerine olan düşkünlükleriyle tanırdım.. Demek ki Zihni Başkan bu prototipe uymuyor..” diyerek takdirini seslendirdi..
Haksız da değil şaşırmakta.. Amerika, Almanya, güzelim Baeltık ülkeleri ve Rusya dururken Melen tüneli biraz tuhaf (!) kaçıyor.. Unutmadan, daha önce de yazmıştım.. Bu tür teknoloji ve bilgi alışverişlerinin yoğunlaşarak artmasını, kente dönüşümünü arzuluyoruz.. Melen de bu kapsamdaki yerini alır, umarım..
*      *      *
AK Parti Adana milletvekillerinden Fatoş Gürkan Zopçuk, şehit ailelerine ikinci istihdam sağlanması konusunda 3 yılı geçkin süredir çalışıyordu.. Projesinin alt yapısını oluşturduktan sonra Başbakan Erdoğan’la da görüştü.. Başbakan derhal onayı verdi, Fatoş Gürkan Zopçuk’un ikinci istihdam tasarısı AK Parti grubunda son şeklini aldı..
Kanunlaşarak yürürlüğü girdi..
Kapsamı epey ayrıntılı.. Burada tüm detaylarını yazarak sizi daha fazla yormak istemiyorum.. Ancak bir Adana milletvekilinin bu ülke uğruna kanını feda etmiş olanlara yönelik çabası şükran ve saygıyla karşılanacak bir durum, onu bilin..
Teşekkürler sayın vekilim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder