18 Ağustos 2012 Cumartesi

Adana'da ipliği pazara çıkanlar!

Oyunun kuralıdır..
Vuran değil, kuran kazanır.!
Savaşı tek cephelik; tiyatroyu tek perdelik olarak algılayanlar erken gelen zafer sarhoşluğuyla mutlu olurlar.. Ama geçicidir, kısa sürer.. Nitekim sadece bir kez vurup geçtiler.. Orada kaldılar.. Bir de baktılar ki, pimi çekilmiş bomba kendi kucaklarında.!
Hayat böyle n’aparsın..
Vuran değil, kurgusunu sağlam yapan kazanıyor.!
*          *          *
Daha önceki yazımlarımda Adana’da üstü örtülü bir tezgahtan bahsetmiştim.. Kendilerince rövanş alma duygusuna saplanıp hesap görme çabası içerisinde olanlar, rant ve tezgah peşinde koşanlar vardı.. Bunlar farklı görüşlerden, farklı partilerden insanlar güruhuydu..  Tek amaçları Adana’nın başıboşluğunun süregelmesiydi..
Kaos, nemalanma sebepleriydi.!
Otoritenin sağlandığı yerde emellerine kavuşmaları tabii ki söz konusu olamayacaktı.. Vali Hüseyin Avni Coş’un göreve başlamasıyla Adana’da tesis edilen otorite ve devlet disiplini malum kesimi haliyle rahatsız etti..
Mevzilendiler, Demirspor kongresinden başlamak üzere cephe gerisinde kalıp kavgayı medya üzerinden yürütmeye çalıştılar..
*         *         *
Yanlış hesap yine medyadan döndü.. 
Dostluğu, yol arkadaşlığını, karşılıklı güveni farklı şekilde yorumlayanlar ters yüz oldu.. Adana medyasının en güçlü kalesi, haberciliğiyle son 15 gündür bunu kanıtlıyor.. Adana Valisi’ni hedef tahtasına koyup beri tarafta gemilerini yürütmeye çalışanların maskelerinin bu skandal haberlerle artık düştüğünü görüyoruz..
Bahadır’ca değil, masa altından dövüşenler hezimete uğradı..
Vuran yenildi, kuran kazandı.!
Emin olun ki asıl hayal kırıklığını Vali Coş’un Adana’da kalmasıyla yaşamışlardır.. Çünkü hesapta bu yoktu.. Valiler Kararnamesi’ni dört gözle bekleyen menfaat grubu eminim ki o gece uyuyamamıştır..
*          *         *
Ya bundan sonra..
Hem vurduklarını sananlar hem de Vali Hüseyin Avni Coş’u siyasete müdahaleye çağırarak kurgu peşinde koşanlar adına bundan sonrası tufandır..
Onlar için hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı apaçık ortada.. Devletin otoritesi ve ciddiyeti duvarına toslayanlar, maskeleri düşenler panikte.. Büyükşehir Meclisi’nde son yaşanan İntelli tartışmaları, meclisin imar dosyalarıyla ilgili olarak şaibe altında bırakılması, Aytaç Durak dönemine dahi uyulan özlemin seslendirilmesi bunun tuzu biberi oldu..
Durumlarını gözden geçiriyorlar..
*         *          *
Bu yazı vesilesiyle mübarek Ramazan Bayramı’nızı kutlar; hem ülkemiz hem de Adana adına mutlu bir gelecek dilerim..
Esen kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder