14 Ağustos 2012 Salı

Emniyet binası adama kafayı yedirtir.

Aslında tam ve gerçek bir yılan hikayesidir..
Adana Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının inşaatı trajikomik bir şekilde devam ediyor.. Üstteki son 6 kata çivi dahi çakılamazken, alt katlarda hummalı bir faaliyet var.. Hani, altı kaval üstü şişhane mi derler; işte öyle bir şey..
Son katların hikayesi malumunuz..
37 bin metrekarelik alan üzerine iki blok olarak yapılmaya çalışılan 14 katlı hizmet binasının son 6 katı için Devlet Hava Meydanları, Ulaştırma Bakanlığı’na bir yazı göndererek ‘Binaların uçakların iniş ve kalkış güzergahında olduğunu, bu yüzden uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğunu’ bildirmişti.. Bunun üzerine de İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatı Seyhan Belediyesi tarafından uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle mühürlenmişti..
Bir yıl geçti, çözüm bulunamadı.. Bunun için adına yılan hikayesi diyoruz ya..
İl Özel İdaresi tarafından 25 milyon liraya ihale edilen inşaatın müteahhidi Halil Avcı binanın fiziki şartlara uygun olduğunu savunarak, "Uçakların iniş-kalkış güzergahında buna benzer 63 bina var. Biz yapmış olduğumuz binanın 6 katını gerekirse yıkarız ama yıkılmak istenen alanın yapım ve yıkım maliyeti ile pist 500-600 metre uzatılabilir. Bu bina milli servettir, kentin prestij binasıdır. Son yıllarda kente yapılan en büyük devlet yatırımıdır” diyor..
Son derece haklı..
Kaldı ki..
Diğer binaları görmezden gelenler kamu yatırımı mevzubahis olduğunda kahraman kesiliveriyor.. Ey Devlet Hava Meydanları, ey Seyhan Belediyesi; özel mülkiyet binalar yükselip mania oluştururken nerelerdeydiniz.?
İnanın, artık suçluyu ya da ihmalciyi aramaktan Adana yorgun düştü.. Meseleyi halledelim yeter.. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığındaki bir heyet bu maksatla geçen yıl Ankara’ya giderek yetkililerle görüşmüştü.. AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Şükrü Erdinç de konuya ilgi göstermişti..
Erdinç, geçtiğimiz günlerde bir röportajında başta Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası olmak üzere yapımı süren bir çok yapıyı durduran mania
engelinin pisti 600 metre uzatma-genişletme formülüyle ortadan kalkacağını söyledi.. Zaten konuşulan bir formüldü.. AK Parti milletvekili Fatoş Gürkan’ı da aradığımda o da böyle bir ihtimali hatırlatmıştı..
Ama önemli ve ciddi bir sorunumuz daha var..
Bu çalışmaların yapılabilmesi için Adana Havalimanı en az 6 ay hizmet veremeyecek.. Pistin uzatılması sürecinde Adanalılar’ın Çukurova Bölgesel Havalimanından faydalanması öngörülüyor.. İyi de, Çukurova Bölgesel Havalimanı en erken 2013 Akdeniz olimpiyatlarına yetiştirilmeye çalışılıyor..
Bir yıl boyunca inşaat çalışmaları buzdolabına mı konulacak.? Adana polisini o izbe binalarda hizmet vermeye mi terk edeceğiz.?
Önümüzde üç ihtimal var..
1)- Adana Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nın son 6 katını yıkıp meseleyi kökten halletmek..
2)- Adana Havaalanı’nı 6 ay kapanmasına razı gelip pisti uzatarak son 6 katın kurtulmasını sağlamak..
3)- Adana Havaalanı’nın kapanmasına razı olmuyorsak Çukurova Bölgesel Hava Limanı’nın bitmesini beklemek..
Bir ihtimal daha var;
O da kafayı sıyırmak mı dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder