14 Ağustos 2012 Salı

O da ÇELİK bu da ÇELİK!

Yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de çıta ve üslup hayati derecede önemli.. Aslında bu iki nitelik demirden ilmiklerle birbirine bağlı.. Biri olmadan diğerini zaten bekleme lüksünüz yok..
Çıtanız yüksekse üslubunuz da kesinkes öyledir.!
Bunun yanı sıra soyadınızın ÇELİK olması icraatlarınızın ya da söylemlerinizin aynı sağlamlıkta olacağı anlamına gelmiyor.. Sosyal medyada son üç gündür yaşanan bazı gelişmeler bu satırların haklılığını kanıtlıyor..
Şöyle ki..
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Hüseyin Aygün, memleketi Tunceli’de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldı.. PKK’nın ses getirmeye yönelik olduğu tartışılmaz bu eylem Twitter’da ve aynı zamanda siyasette büyük dalgalanmalara yol açtı.. AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, ‘PKK, CHP’li Hüseyin Aygün’ü misafir etmiş! Muhabbetiniz bol olsun, olsunda millet bu numarayı yemez!’ tvitini attı.. Buna tepkiler çığ gibi büyüdü..
Şamil Tayyar siyasetin de AK Parti’nin de hırçın çocuğudur.. Bu yorumuyla tıpkı hırçınlığı gibi siyasetteki çıtasını da tartışmaya açtı.. Bakış açısı en az demokrasiye ve TBMM’ne saygısızlık olarak kabul edilen kaçırma eylemi kadar absürd kaçtı..
Sosyal medyada AK Parti adına kabus dolu saatlerin kurtarıcısı Ömer Çelik oldu..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Ömer Çelik, devreye girerek PKK'nın CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırmakla meclisi hedef aldığını belirtti. Twitter'dan takipçilerine attığı mesajda CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
"PKK budur. Bir TBMM üyesine karşı PKK'nın saldırısı, tüm Meclise karşı yapılmıştır. Yüce meclis, kendi üyesi CHP milletvekili Hüseyin Aygün'e dönük bu pervasız eylemi mahkum edecektir. PKK, yüce meclisi hedef almıştır"
Ömer Çelik daha da ileri gitti..
TBMM’nin saldırıya uğradığını, saldırının lanetli olduğunu ifade ederek, "Sayın Aygün'ün kaçırılması, siyasi veya başka polemik konusu olmamalıdır. Terör, sivil siyasete saldırmıştır" değerlendirmesinde bulundu..
Yukarıdaki satırlarda değindiğimiz çıta ve üslup farkı, aynı partiden iki isim arasında da kendini göstermişti..
Çirkin bir vakadan Adana adına sevindirici pay çıkarmamız, Ömer Çelik’e hak ettiği övgü dizelerini kaleme almamız yadırganmasın.. Sadece ve sadece çıtası düşmüş kentimizi temsil eden bir ismin bu saygın çıkışı yapması Adana imajına katkı sağlamıştır diye düşünüyorum.. Bu bağlamda yerel meclislerin çıtalarının da yüksek olması gerektiği kendiliğinden ortaya çıkıyor..
Bir başka Çelik, Hüseyin Çelik.!
Terörle mücadele ederken vatan uğruna şehit düşen askerlerimizi kastederek ‘Birkaç Mehmet öldü diye meclisi mi toplayacağız?’ sözleriyle tüm tepkileri üzerine çeken Hüseyin Çelik..
İlginç bir tesadüf.. Üç dönemdir görev yapan AK Parti milletvekillerine uygulanacak sınırlama çerçevesinde Hüseyin Çelik’in adı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmişti..
O da ÇELİK, bu da ÇELİK..
Hangisini arzu ederdiniz.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder