7 Ağustos 2012 Salı

Milletin vekili imar peşinde.!


14 milletvekilimiz var..
AK Parti’den Ömer Çelik, Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan Zopçuk, Ali Küçükaydın ve M. Şükrü Erdinç..
CHP’den Faruk Loğoğlu, Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı..
MHP’den Ali Halaman, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz..
BDP’den Murat Bozlak..
Milletvekillerine Ankara’ya kentimizin sorunlarıyla ilgilensin, onları çözsün; Adana’nın çıkarlarına hizmet etsin diye oy verdiniz.. Ama durum ortada; işsizlik diz boyu, kamu yatırımlarından maalesef  yoksunuz.. Gençliğin, emeklinin, evsizin hali de iyidir denemez.. Vekillerimizi sorunlar hazır nöbet bekliyor..
Haaa, ev-evsiz deyince..
Ülkenin ve vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmelerini umduğumuz milletvekilleri bunu bir kenara itip kendi rantiyelerinin peşinde koşabiliyor..
Birine takıldık, örneğin..
Adam anlı şanlı Adana milletvekili..
Arsalar milletin vekilinin ilgi alanı.. Örneğin, Çukurova ilçesinde üzerlerinde konut olmasına karşın imardaki durumu “Resmi Alan” görünen arsalara gözünü dikmişti.. Gözünü dikmekle kalmadı, bu arsaları bir bir ucuza topladı, yakınındaki bir takım arsaları da satın alarak tapu koleksiyonuna dahil etti..
Alan büyük.. Hedef te büyük..
Çünkü imarda resmi alan olarak görünmesi arsaların değerini çok aşağılara çekti..
Bu bakımdan fırsat da büyük..
Büyük fırsatlar değerlendirmek içindir.. Milletin vekili, bu arsanın imarda “ticaret ve konut alanına” dönüşmesi için partili bir meclis üyesini (üstelik karşıt cephedeki) ikna ederek ilgilenmesi ricasında bulundu.. 5000’lik imar değişikliği komisyondan geçti.. Önümüzdeki hafta da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemine gelecek..
Neler olacak.?
Bir defa önümüzdeki hafta yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarının çok hareketli geçeceği, Adana medyasının da ilgi göstereceği kesin.. Ortalığın toza dumana dönüşeceği de çok açık..
Teklif kabul edilirse..
Milletin vekili, ucuza kapattığı arsalar üzerinde yükselecek olan gökdelenler sayesinde kazancını en az 10’a katlayacak.. Rant diye buna derim.!
Milletin vekilinin talebine milletin meclis üyeleri ne yanıt verecek?
*          *           *
Bu da bir vekil..
Adana’da kendisiyle ilgili kim ne konuşursa konuşsun anında haberi olabiliyor..
Bu yüzden derin vekil..
Siyasi ve ticari geleceğini kurgulamak adına bu işlere tevessül etmesi gayet normal.. Ne diyor Makyavelizm, amaca ulaşmak için her yol mubahtır.. Şaşırtıcı olan devletin hangi kurumundan bu hizmeti aldığıdır.. Yoksa telefon dinlemede özel girişim ruhundan mı faydalanıyor.?
Kimdir diye sormayın, yukarıda 14’ünün adını da yazdım.. Üstelik iktidarıyla, muhalefetiyle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder