23 Ağustos 2012 Perşembe

Yağcı-AK Parti-Aldırmaz-MHP sarmalı..


Adana AK Parti bir yandan çalkantılı günler yaşarken öte yandan da yeni açılımların ve siyasi hesapların merkezi oldu.. Sokağa inmesi gereken partinin tepe kadrosu, ulufeli işlerle ilgilenmeye başladı.. Bu noktada Adana AK Parti ağza bal çalma ve bundan nemalanma dönemine de girmiş bulunuyor..
Kısa bir hatırlatma..
AK Parti’deki huzursuzluk ve kargaşa ortamının İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan ile Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba’dan kaynaklandığını yazmıştım.. “Mustafa Özcan kendisine sunulan görevi yapacak kapasitede olmayan, ayrıca Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba’yı yönlendiren isim olarak tanınıyor” demiştim..
Ve, Mehmet Aslanbaba..
AK Parti’de üç dönemdir il yöneticiliği yapan Mehmet Aslanbaba’ya da yönetimde çok ama çok büyük tepkiler olduğunu kaleme almıştım.. İl kongresinde partili belediye başkanlarının büyük kongre delegesi yazılmamasının sorumlusu olarak kabul edilen Aslanbaba, aynı zamanda son derece başarısız geçen İl Danışma Meclisi’nin de organizatörüydü..
AK Parti’de film yeni aktörlerin katılımıyla devam ediyor..
Fahrettin Coşkun şimdi başrolde..
Ziyaeddin Yağcı olmadığında il başkanlığına da vekalet eden AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Coşkun, Yağcı’nın özel adamı olarak bilinir, tanınır.. Kilit isimdir.. İşte bu Fahrettin Coşkun Adana Büyükşehir Belediyesi’nde danışman kadrosuyla işe başladı.. İki ay maaş aldı.. Gelen baskılar yüzünden istifa ettiği söyleniyor.. Fahrettin Bey bir açıklama yaparsa onu da yayınlarız..
Ama Coşkun işbaşı sürecinde diyetini ödedi.!
AK Parti ile arası limoni olan Zihni Aldırmaz’ı AK Parti il binasına bayramlaşmaya getirtip sıraya sokmayı başardı.. Allah’ı var hakkını verdi.. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz kuyrukta bekleyip AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’e şöyle bir görünme ve elini sıkarak bayramlaşma şerefine nail oldu..
İşe bak; AK Parti’de klasik ANAP tilkiliği..
Ziyaeddin Yağcı bayramın ilk günü Necdet Ünüvar ve Ali Küçükaydın için ayrı, kendisi ve arkadaşları için ayrı, Ömer Çelik için ayrı bayramlaşma töreni düzenledi.. İktidar partisi Adana’da paramparçaydı.. Zihni Aldırmaz, Yağcı-Coşkun ikilisinin alın teriyle Ömer Çelik bayramlaşmasına yetiştirildi..
Zihni Bey Aytaç Durak’ın talebesi ya, onun izinde yürüyor..  Her partiye gülücük atıyor mavi boncuk dağıtıyor.. Amacı illa ki Büyükşehir’e, o da olmadı ilçelerden birine başkan adayı olabilmek.. Kendisine bulunmaz Bursa kumaşı süsü veriyor.. Önce bir parti bulması şart, tabii ki..
Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’ndeki ortak akıl adeta bireysel bankacılık gibi bireysel akla dönüştü..
Dolayısıyla meselenin MHP boyutu da var..
MHP’den Büyükşehir meclis üyesi seçilip 19 oyla başkanvekilliğine getirilen Aldırmaz sonra bu partiden istifa etmişti.. AK Parti’den ışık gördüğünü sandı, yanıldı.. Bu arada MHP’ye yakın isimleri de yanında tutmaya devam etti..
N’oluuur n’olmaz..
Aldırmaz’ın başkan adaylığında favorisi AK Parti, stepnesi MHP, son şansı CHP’dir.. Milliyetçi Hareket Partisi’ni yedekte tutan Zihni Aldırmaz, bir yandan da Seyfettin Yılmaz ve Hüseyin Sözlü’yü kolluyor.. İcabında ilçelerden birine dahi fit olabilir.. Şunu da belirteyim ki MHP’nin en etkin isminin “Boşadığımız kadının topuğuna bile bakmayız” yorumunu Zihni Aldırmaz lütfen bir kenara not etsin..
Hazır bu isimlerin adı geçmişken..
AK Parti’nin mağdur (mağduriyeti ekibinin falsolarından kaynaklanıyor)  il başkanı Ziyaeddin Yağcı ve MHP milletvekili Seyfettin Yılmaz hakkındaki Ali Osman Can’ın adanahaber.com’daki yazısı hakikaten çok ilginçti..
Osman Can, Ak Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ile MHP Adana milletvekili sayın Seyfettin Yılmaz’ın son olaylarda aldıkları ortak tavra dem vuruyor.. Yağcı ve Yılmaz’ı nezaket kuralları dışında hiçbir siyasi ilişkileri olmaması  gerekenler olarak tarif edip “Demirspor kongre sürecindeki Önder Serin lehine ortaklıklarını ve aynı günlerde Seyfettin Yılmaz’ın TBMM’de Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u hedef almasını” eleştiriyor.. Tek eksiği bu listede Zihni Aldırmaz’ı unutmuş olması..
Ve soruyor, Ali Osman Can:
İş birliği mi, siyasi birliktelik mi, tesadüf mü.?
Son aylarda Adana’nın siyaset sarmalında önemli gelişmeler yaşanıyor.. Otoritesi sağlanmış ve düzene bindirilmiş; akçeli ve siyasi rantlara dur denmesinden rahatsız olanları hep vurguluyoruz.. Her partiden, her görüşten, her mevkiden.. Bunların otoritenin başındaki isim Vali Coş’tan rahatsız olmaları gayet normal..
Mamafih tezgah geri tepti.. Herkes yuvasına çekildi.. Hatta aman dileyenler var.. Kimi “Ben ettim siz etmeyin” diyor, kimi de şaşkın şaşkın adres arıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder