31 Ağustos 2012 Cuma

Ziyaeddin Yağcı'dan çelişkili cevaplar..

“Belediye meclisleri ile Belediye Başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik, imar planları yapım ve uygulamasını engellerken, özellikle İl Genel Meclisi’ndeki istikrarsız durum birçok büyük yatırımın önünü kesmektedir.
Çeşitli siyasi mülahazalarla alınan yanlış kararlar veya kararsızlıkların ceremesini ise hepimiz çekerken, günlük siyasi çekişmeler neticede şehrimize zarar vermektedir. Hepimizi etkileyen bu kaos durumunun giderilmesi için sayın Vali’mizi inisiyatif almaya ve bu kötü gidişatı durdurmaya çağırıyorum.”
Bu cümlelerin sahibi; Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u halkın oyuyla seçilmiş meclislere müdahaleye davet eden AK Parti Adana İl Başkanı sayın Ziyaeddin Yağcı idi.. Bu çağrı Adana Valisi’ni hedef tahtasına koymaya çalışan bazı düzeni bozulmuş rantçıların ekmeğine yağ sürüyordu.. Çünkü Coş olmasa, eski kaymaklı düzenleri kesintisiz devam edecekti.. Adına hesap, tezgah ne derseniz deyin, işte o bozuldu..
Ortam soğudu ya, Yağcı da suskunluğunu bozdu..
Vali Coş’a medya aracılığıyla davetinin aslında demokrasiye müdahale çağrısı olmadığını; ne kadar da haklı olduğunu açıkça seslendirmeye başladı.. Sevdiğim, hakikaten takdir ettiğim Yağcı’ya sormak isterim.. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u telefonla arayıp “Sayın Valim üzgünüm, partinin basın bürosundaki çocuklar bu basın bildirisini haberim olmadan kaleme almış..” dediniz mi, demediniz mi.? Karar verin; sözlerinizin arkasında mısınız, değil misiniz.?
Ayrıca uyumuyorum, buradayım Ziyaeddin Abi..
Ekspres Gazetesi’ne verdiğiniz röportajda bana gönderdiğiniz iki mektubu da(!)  aldım, okudum..
İlk olarak, İnci Gül’e “Vali beye çağrımı siz çok iyi anlamışsınız.. Ama bir kısım arkadaşlara anlatamadım.. Herkes anlar diye düşündüm ama herkes İnci Gül değilmiş..” diyorsunuz..
Doğru, tüm Adana haksız bir tek siz haklısınız.. CHP, MHP ve DP İl Başkanları, seçilmiş meclis üyeleri, koskoca Adana kamuoyu, bütünüyle medya bu mesajınızı yanlış algılamış(!).. Eleştirilerin tamamı da bu yüzden boşuna imiş..
Biliniz ki, darbelerle mücadele eden AK Parti’ye bu zihniyetteki bir il başkanı maalesef uymadı..
İkincisi..
“Bugünkü Büyükşehir Belediyesi yönetimini beğenmiyorum..” diyorsunuz.. Zihni Aldırmaz’ın hizmetlerini benimsemediğiniz için mi Fahrettin Coşkun aracılık görevine soyundu.? O yüzden mi partiliniz dahi olmayan Büyükşehir Başkanvekili Aldırmaz’ı il binanızda apar topar bayramlaşma kuyruğuna soktunuz.?
Ömer Çelik’in elini sıkma şerefine nail ettiniz.!
“Abim..” dediğiniz Aytaç Durak’ı bu tavrınızla da üzmüş oldunuz.. Bu arada Fahrettin Coşkun, Zihni Aldırmaz derken galiba AK Parti Adana’da ANAP’lılaşma sürecinde..
Son çelişkiniz de şu.. “Açıklamamla yerel yönetimleri kastetmiştim.. Vali Beyle, genel idareyle ilgisi yok” diyorsunuz.. Peki, o halde açıklamanızdaki “İl Genel Meclisi..” ibaresi nereye hitap ediyor.?
Yağcı’nın mektuplarına cevabımdır..
*          *         *
30 Ağustos kutlamaları bu yıl bir hayli farklı ve güzeldi.. Vali Coş bir ilki gerçekleştirdi.. Adana Valiliği resepsiyonu beş yıldızlı otellerin balo salonlarından çıkartıp meydanlara indirdi.. Ayrıca koyu renk takım elbise geleneği de yıkıldı.. Bendeniz kot pantolonumu ve tişörtümü çekip Valiliğe koştum.. 
Adana’nın tüm renkleri Vilayet bahçesindeydi.!
Benim gibi hür giyinmiş bir arkadaşımızın kim olduğunu merak ettim.. Adı Alaattin Cengiz, Yüreğir Belediyesi’nde temizlik işçisi imiş.. Ne güzel.. Milletvekili, Vali, işadamları, siyasetçiler, rektörler, gazeteciler, muhtarlar, temizlik işçileri, Büyükşehir Başkanvekili herkes bir arada..
Yaşasın zaferimiz..
Tek eksik maalesef AK Parti’ydi..
Çünkü İl Başkanı Yağcı, tesadüfe(!) bakın ki tam da 30 Ağustos resepsiyonuna denk gelen saatte il yönetimini ve meclis üyelerini Hekim Evi’nde toplamıştı.. Kendine yakın olanlar, az muhalefet edenler ve katı muhalifler olarak üçe ayırdığı yönetim kurulu üyelerinden muhaliflerin gönlünü almaya çalıştı.. Başarısız geçtiği söyleniyor.. Bu işler için Hekim Evi’nin kullanılması da çok manidar..Yemekli toplantı paraları kimin cebinden çıkıyor, mutlaka açıklanmalı..
Adana Valisi ile medya aracılığıyla diyalog kurmaya çalışan AK Parti İl Başkanı, 30 Ağustos resepsiyonuna neden katılmaz, bu da ayrı bir sorun.. Maksat diyalog kurmaksa bundan iyisi bulunamazdı.. Baltalamak ise haberi olsun amacına ulaşamadı..
Niyet meselesi..

SON DAKİKA..
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz hakkında başlatılan reklam ve tanıtım masraflarının nereden karşılandığı ve bu konuda İçişleri Bakanlığı genelgesine uyulup uyulmadığı incelemesine Altın Koza etkinlikleri de dahil edildi.. Ciddiyetle yürütülen incelemenin soruşturmaya dönüşmesine kesin gözüyle bakılıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder