10 Ağustos 2012 Cuma

Krizden faydalanıp gemisini yürütmeye çalışanlar..


Aytaç Durak’a geçici olarak görevden el çektirilmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi özelinde ve Adana siyaseti genelinde bir kaos havası hakim oldu.. Kaos gösterdi ki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aynı zamanda kent adına çok ama çok önemli bir denge unsurudur..
Sonrası kaosun da kaosuydu..
Bir dizi trajikomik başkanvekili seçimi hikayesi, kavgalar gürültüler, polisin gerçekleştirdiği seri çete operasyonları, tutuklamalar vs..
Kaos ortamının getirisi başka ne olabilir ki.?.
Çünkü otorite yokluğu, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İl Genel Meclisi ve Adana’daki diğer kamu kurumlarını da olumsuz etkilemişti.. Ayrıca tüm dikkatlerin Büyükşehir Belediyesi üzerinde toplanması diğer devlet kurumlarının gözlerden uzak kalmasına yol açtı.. Dolayısıyla bu kurumlarda hem yönetim keyfiyeti hem de yolsuzlukların zirveye çıkması noktasında ipin ucu iyice kaçar oldu..
Bkz: Büyükşehir dışındaki çete operasyonları..
*          *          *
Önemli olan vurgun ve talanlar yaşanmadan önüne geçebilmektir.. Bunun ön şartı da otorite boşluğunun tesis edilmiş olmasıdır..
Hüseyin Avni Coş’un Adana Valiliği görevine başlamasıyla birlikte düzenleri bozulanlar, bundan rahatsızlık duyanlar oldu.. Her görüşten, her meslek grubundan, gözü doymaz eski kilit özel bürokratlardan oluşan çıkarcı ve menfaatçi “İstemezük”çülerin çirkin ittifakına tanıklık ediyoruz.! 
Ya Rab, rant hırsı kimleri yan yana getiriyor.?
*          *          *
Kaos ortamına dönüş yaparsak..
Böyle dönemler gazetecilere bol flaş haber ve yorum demektir.. Kamuoyunun bilgilendirilmesi, talan ve vurgunların gün yüzüne çıkartılması görevini yapmaktan Adana medyası neredeyse bitap düştü..
Adana Haber Gazetesi bunların başında geliyor..
Rifat Söylemez yönetimindeki gazete, kanıtlı ve belgeli haberleriyle bir çok ihale ve imar yolsuzluğunun üzerine üzerine gitti.. Halen de yoluna devam ediyor..
*          *          *
Ne var ki..
Demirspor kongresi, Adana’nın kirlenmişlikten kurtulması için birliktelik şansına sekte vurdu..
Vali Coş, kulübün paralı bir yönetime kavuşması için çalışırken aralarında benim de yer aldığım bazı medya mensupları bunun yanlışlığını dile getirmeye çalıştık.. Demirspor üyelerinin iradesine konulmaya çalışılan ipotek olarak algılayıp karşı durduk..
Bu amaçla kaleme alınan bazı yazılar amacını aşmış olabilir..
Bana düşen şunu söylemektir: Telafisinde kent adına büyük fayda var.!
Maalesef, Adana’nın temizlenmesi noktasında el ele vermesi gereken unsurlar hiç gereği yokken Demirspor meselesi yüzünden bugün karşı karşıya.. Nemalanma profesyonelleri bundan son derece memnun olup el oğuşturuyor..
Tıpkı laf getirip laf götürenler, muhbirler, gaz verenler, kapalı kapılar ardındaki özel görüşmeleri aktaranlar gibi..
*          *         *
Son haftalarda okuduğum en güzel köşe yazısıydı..
Adana Haber Gazetesi köşe yazarı Murat Karaköseoğlu “Hepinize yazıklar olsun” başlıklı yazısında, bakınız hangi vurguyu yapmış:
“Başta, 8 şehidimizin kanı toprakta kurumadan festival eğlencesi düzenleyen Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a...
Sonra, Zihni Aldırmaz'ın peşine takılarak ulusal yas günümüzde halay çekip, göbek atan milli duygudan yoksun zavallılara...
Hepinize binlerce kez yazıklar olsun!
Nasıl içinize sindirip de şehit cenazelerinin üzerinde tepinirsiniz. O gencecik kınalı kuzular, siz yataklarınızda rahat uyuyun diye toprağa düştü hudut boylarında. Neyi kutluyorsunuz, neyin şenliğini düzenliyorsunuz?
Sen Zihni Aldırmaz.!
Zafer mi kazandın da Belediye Orkestrası'na şarkılar çaldırtıyorsun? Kral TV'ye de canlı bağlanmışsın. Kendi reklamını yapacağına, teröre lanet okup, şehitlerimize rahmet dileyemedin mi?
Hiç mi umurunda değil şehit askerlerimiz.?
Türkücü de getirmişsin festival eğlencene. Nasıl, iyi coşturabildi mi bari.?
Oturduğun yerden tempo tuttun mu? Omuzlarını sağa-sola kıprattın mı müziğin havasına kapılıp?
Biliniz ki, vicdanımız kanıyor... Lütfen bu rezalete müdahale ediniz..”
*          *         *
Söylenecek ne kalmış ki.?
AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, bu ve benzeri çirkinlikleri gündeme taşıyacağına Adana Valisi’ni siyasete müdahaleye davet ediyor.. Mübarek Ramazan Ayı’nda ve bir biri ardına şehit verdiğimiz günlerde çalgılı çengili eğlenceleri diline dolasa fena mı olur.?
Tekrarlamakta fayda var..
Tertemiz ve şaibesiz bir Adana yaratılması için el birliği yapması gerekenlerin birbirinden uzak düştü.. Ve, bunu fırsat bilenlerin gemisini yürütmeye çalışıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder