29 Ağustos 2012 Çarşamba

Zihni Aldırmaz'a Valilik incelemesi..


Zihni Aldırmaz’ın işleri bugünlerde yolunda gitmiyor.. Ortak akıl sloganıyla çelişen girişimleri Aldırmaz’ı hesaplarından alıkoymaya başladı.. Ortak akıldan bireysel akla yönlenen, kendini bu kentin tek akıllı sanan, Demirspor meselesinde Zihni Bey üç darbe birden yedi.. Daha da zor günler kapıda..
Gidişat şöyle..
Bir..
Adana Valiliği Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı.!
Adana’nın onca sorunu orta yerde dururken bunları çözebileceği paraları bilboardlar için kullanan Aldırmaz şimdi hesabını verecek.. Dev gibi  fotoğrafları kent meydan ve caddelerine asan Aldırmaz, bu paraların kaynağını açıklamak zorunda kalacak, ayrıca söz konusu meselede İçişleri Bakanlığı genelgesine uyup uymadığı araştırılacak.. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 9 Şubat 2012 tarihli genelgesi, şehirdeki tanıtım ve reklam panolarında başkanların kendi fotoğraf ve isimlerini ön plana çıkararak reklam yapılmasını yasakladı..
Hatırlayın..
CHP Adana milletvekili Ümit Özgümüş geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e Zihni Aldırmaz’ın şehirde fotoğraflarının bulunduğu afiş, reklam, pankart ve bilboardlarla ilgili genelgeye uymadığı ve parasal kaynağı ve bütçesinin nereden sağlandığı hakkında TBMM’de soru önergesi vermişti..
Adana Valiliğinden yerinde ve asla sorgulanamayacak bir tavır.. Kamuoyu vicdanındaki kanamayı da en aza indirgeyecek olan bu incelemenin bilahare soruşturmaya dönüşmesi bekleniyor..
Hakikaten yazık..
Altın Koza tanıtımlarında da Aldırmaz aynı huyunu devam ettirdi.. Sağındaki solundaki reklamlara her gördüğünde Adanalı’nın midesi bulanır hale geldi.. Zihni Aldırmaz bireysel reklamını yaparken Lenin, Hitler, Mao’yu bile solladı.. İşin cılkını çıkarttı.. 5 dönem başkan seçilen Aytaç Durak bu kadarını asla yapmamıştı.. Vekillikle değil asillikle yönetilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos tebrik kartını gördüm, “Zafer Bayramı’nız kutlu olsun- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı” diyordu, hepsi o kadar..
Yerel seçimin erkene alınmasını da fırsat bilen Zihni Bey anketlerden çıkmak uğruna belediye imkanlarını nasıl kullanıyor, şimdi onun hesabını verecek..
İkincisi..
Zihni Aldırmaz’a Büyükşehir Belediye Meclisi de güvenini yitirdi..
Meclisi, 31 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplantıya çağıran Aldırmaz’a meclis üyelerinden ve parti gruplarından tokat gibi yanıt geldi.. Büyükşehir Meclisi olağanüstü meclis çağrısına olumsuz yanıt verdi..
Ne gereği vardı.?
Her ayın ilk haftası ilçe meclisleri toplanıyor, ikinci haftasında da Büyükşehir.. Hangi konuları meclis gündemine getireceksen 10 gün sonra getirsen ne olur.? Konuştuğum meclis üyeleri, “Kendisine olan güvenimiz tamamen bitmiş durumda.. İmar değişikliğiyle ilgili üç özel maddenin gündemde yer alacağını öğrendik.. Yangından mal kaçırmaya çalışılıyor..” değerlendirmesinde bulundu..
Zihni Aldırmaz meclis üyelerinin bu tepkisinden sonra belediye koridorlarında personeline esip gürledi, elindeki kağıtları yere fırlattı..
Ve, üçüncüsü..
Haberiniz olsun; Adana büyük bir facia atlattı..
Baraj Gölü üzerindeki setin Yüreğir ayağı inişinde Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmaları halen devam ediyor.. Geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri yolu genişletmek üzere sette bulunan bazı taşları çekip almaya çalışıyordu.. Şükür ki DSİ Bölge Müdürü olay yerine zamanında yetişti..
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Bahadır Dinçer, DSİ Müdürü’ne “Burası bizim sorumluluğumuzda.. İşimize karışamazsınız” diye müdahale etmeye çalıştı.. DSİ Bölge Müdürü’nden gelen tokat gibi yanıt:
-         Çocuk,  bu taşlarla fazla oynarsan set çökebilir, barajı patlatırsın; Adana sular altında kalır..”
Vay Adanam vay..
Kimlere emanetsin.?
Özel Kalem’den gelme olup hiçbir teknik unvanı bulunmayan Bahadır, Ziyapaşa Bulvarı’nın görselliğiyle de ilgileniyor.. Her gece Nortshields’de Tayyar Zaimoğlu ile oturup zabıtalara talimatlar yağdırıyor.. Tablacılara aslan kesilen iri yapılı polis emeklisi daire başkanı Tarık, Bahadır Dinçer’in yanında saatlerce kuzu gibi ayakta durup talimat bekliyor..
Vur dediğine vuruyor, sev dediğini seviyor.!
Sizler bu yazıyı okurken Zihni Bey Sivas’ta, film ve Karagöz-Hacivat oynatıyordu.. Kararı siz verin, artık..
Ortak akıl mı,
Orta oyunu mu.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder