18 Haziran 2012 Pazartesi

Adanalılar Refleks'ini konuşturdu..

Bu yazı normal şartlar altında geçtiğimiz hafta yayınlanacaktı.. Ancak Adana olağanüstü hareketli günler geçiriyor.. CHP’nin iptal edilen kongresi, Çukurova Üniversitesi’ne düzenlenen operasyon derken yazı bu haftaya sarktı..
“Kentte hep te olumsuz şeyler mi oluyor?” sorusunu ters yüz eden onurlandırıcı bir olayı sütunlarımıza konuk edeceğiz..
Adana Sanayi Odası’ndan tanıdığımız Mehmet Uluğtürkan, bundan dört yıl önce medya dünyamıza yeni bir yayın organı kazandırdı.. “Refleks” adlı gazete, bölgemiz iş dünyasının ve ekonomisinin nabzını tutan kaliteli ve seviyeli bir gazete.. İçeriğinden sayfa düzenine, çalışanlarından okuyucularına farkını kısa sürede kanıtlayan Refleks, geçtiğimiz günlerde önemli bir ödül aldı..
Türk medyasının en etkin kuruluşlarından biri olan Ekonomi Gazetecileri Derneği “En İyi Bölgesel Ekonomi Gazetesi” ödülüne Adana’nın Refleks’ini layık gördü.. Jüride Vahap Munyar’dan Abdurrahman Yıldırım’a kadar sektörün duayen isimleri olduğu ve bu ödülün pek te kolay verilmediği unutulmamalı..
Refleks bu ödülü gerçekten hak etti.! 
Buraya kadar her şey normal.. Elbette, yaşadığımız kentten bir yayına “En İyi Bölgesel Ekonomi Gazetesi” ödülü verilmesi hepimizi sevindirir.. Ancak, bu ödülün kazanılması çok daha mutlu olacağımız, umut verici bir tabloyu şekillendirdi.. 
Refleks Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan, İstanbul’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan ödül almak üzere sahneye çıktığında yanında kimler yoktu ki..  Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Onatça, Adana SİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana GİAD Başkanı Tamer Gülcan, AGİD Başkanı Ahmet Coşkun, Refleks’in ödülünü birlikte almak için sahnedeydi.. Refleks’in ödülünü almak için taa yüzlerce kilometreden kalkıp gelmişlerdi..
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner başta olmak üzere iş dünyasının en etkin isimleri ve ekonomi yazarlarından oluşan 600 kişilik davetli grubu önce sahnedeki Adanalılar’ı önce şaşkınlıkla izledi, sonra da alkışa boğdu.. Güç, gurur ve şeref tablosuydu..
Adana, çok farklı bir dönemi yaşıyor.!
Başarılar artık bireyselde kalmıyor.. Kent, başarıları kucaklamayı ve paylaşmayı hızla öğreniyor.. Adana, durumun anlam ve önemini kavrayıp meyvelerini almaya başladı.. Aslında..
Adana Demirspor’un final maçı için güç birliği edilerek Denizli’ye gidilip kupanın birliktelikle kaldırılması yeni bir dönemin belki de ilk kıvılcımıydı.. Benzer bir tablo Refleks’in ödül töreninde, İstanbulda ikinci kez yaşandı.. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tek yürek Adanalılar’ı karşısında görünce, “Helal olsun size..” demekten kendini alamadı.. Bu tablo ve anlayış devam ettiği sürece Adana hız artıracaktır.. Herkes bilir ki; yükselirken ayaklarından çekilmeyecek ve sevinçler paylaşılacaktır..
Tıpkı tasada da olduğu gibi.!
Adanalılar olarak Refleks’imizi konuşturduk.. Hem “En İyi Bölgesel Ekonomi Gazetesi”ni yayınlamanın onurunu yaşadık; hem de birliktelik refleksini gösterdik..
Böyle, ama hep böyle olalım.!

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder