16 Haziran 2012 Cumartesi

Akınoğlu ismi üniversiteden sökülüp atılsın..

Kamunun parasını, arsalarını cebellezi eden her kim varsa malum ibretlik sondan kurtulamıyor.. Devletin 2 bin 500 lira maaşla çalışan, ev kirasını zor ödeyen, çocuklarının okul masrafını bin bir güçlükle denkleştiren belki de ayakkabısı yırtık polisi kurumlardaki vurgun ve soygunlara geçit vermiyor..
Ellerine yüreklerine sağlık..
Büyükşehir Belediyesi, Numune Hastanesi, Devlet Demir Yolları vs. derken son olarak Çukurova Üniversitesi’nde böyle bir operasyon gerçekleştirildi.. Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu dönemini kapsayan haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak iddialarıyla soruşturma başlatıldı..
Şimdilik 15 kişi gözaltında..
Aralarında Çukurova Üniversitesi’nin gizli rektörü olarak tarif edilen meşhur Emel Soyçelik de var.!
Üniversitenin idari birimlerinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu’nun makam ve konutu da  didik didik edildi.. Cuma günü üniversitedeki Akınoğlu yandaşlarının korku ve telaşını bir görmeliydiniz.. Unutmasınlar, operasyonun büyüyerek devam edecek..
Geçmişe dönelim..
Adana Haber Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazımda, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması için arsa meselesi gündeme geldiğinde protesto eyleminde en ön safa çıkan Alper Akınoğlu’nun tribünlere oynadığını yazmıştım.. Dediğim aynen çıktı.. Rektör Bey başına geleceklerini önceden tahmin ettiğinden o gün kahramanlık taslamaya çalıştı.. Aklı sıra üniversitenin mal varlığını nasıl da korumakta olduğunu cümle aleme gösterecekti..
Ç.Ü’nün malı mülkü parası böyle mi korunur a be Akınoğlu.? Kendi dönemini kapsayan ihalelerdeki rezaletleri nasıl izah edeceksin.?
Ucu kime kimlere  dokunacaksa dokunsun bir dönemin imparatorluğunun ve rantının hesabı mutlaka sorulmalı.. Bu konuda devletin savcısına da polisine de sınırsız güveniyoruz..
Sırası gelmişken..
Operasyonun, dönemini kapsadığı Alper Akınoğlu’nun adı üniversitede bir bulvara ve kongre merkezine verilmiş durumda.. Bunun da nasıl olduğunu pekala iyi biliyoruz; fakülte kurullarına maddi ve manevi baskı yaparak.. Yeni  rektörün ilk işi Alper Akınoğlu isminin oralardan sökülmesi olmalıdır.. Zira o isim oralarda kaldıkça vurgun ve zulüm dolu 8 yıl kendini hatırlatmaya devam edecek..
Son bir not..
Çukurova Üniversitesi’ndeki soygun ve vurgunu sıklıkla kaleme alan, belgeleriyle paylaşan Adana Haber Gazetesi’ne ve Rifat Söylemez’e Adana kamuoyu teşekkür borçludur..
Bunu esirgemeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder