30 Haziran 2012 Cumartesi

İlçe belediyelerindeki Oto Center fobisi

Adana’daki ruhsatsız 160 oto galerisine göz yuman ilçe belediye başkanlarının umarsızlığı, Oto Center’e taşınan 120 oto galericisini çileden çıkardı.. Haklılar da.. Ortada büyük bir çelişki var..  Bir tarafta yasalara uyup, kurulu düzenlerini bozarak kent dışında ama son derece çağdaş ve ruhsatlı bir siteye taşınanlar.. Öte tarafta ruhsatsız ve faaliyetten men edilmiş yerlerinde faaliyet göstererek kent merkezinde olmanın kaymağını yiyenler..
Var mı böyle avanta.?
Bal gibi var..
İlçe belediye başkanlarının göz yummaları devam ettiği sürece Adana’da adaletsizliğin daniskası yaşanacak..
Maalesef bunlar arasında başı Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk çekiyor.. Daha birkaç gün önce kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarını öve öve bitirememiştim.. O gün yüzünü güldürdüğümüz Azim Hoca bugün de can sıkıcı eleştirilerimize sabredecek..
Şunu bilin..
Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal’ın çabasıyla Seyhan Belediye Meclisi’nce karar altına alınıp faaliyetten men edilmesi kesinleşen 140 ruhsatsız oto galerisi mevcut.. Bunlarla ilgili olarak Adana Valiliği 22 Aralık 2011 tarihinde kaymakamlıklar üzerinden belediyelere uyarı göndererek gereğinin yapılmasını istedi.. Üzerinden aylar geçmesine rağmen Seyhan Belediyesi’nden tık yok..
Azim Hoca’dan sümen altı.!
Öztürk, kendisini defalarca ziyaret edip meclis kararının gereğinin yapılmasını isteyen Site Başkanı İbrahim Öcal’a kaçamak cevaplar veriyor.. Topu başka yerlere atmaya kalkışıyor..
Umarsızlığın ve korkunun nedeni, oy kaygısı..
Sormak lazım.. Oto Center da kentsel dönüşüme hizmet etmiyor mudur, onun bir parçası değil midir.? Uygarlığın, modernliğin, tek merkezde toplanmanın kentsel anlamdaki açık ifadesidir.. Başbakan Erdoğan, her türlü riski göze alıp kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştireceklerini söylerken, sen Seyhan’daki 160 oydan korkuyorsun, Hoca..
Yoksa..
Meclis kararının uygulanmamasının altında illa ki başka bir çapanoğlu mu aramak lazım.?
Bu arada..
İlçe belediye başkanları ruhsatsız oto galerilerine teslim olurken milletvekilleri Adana ve Oto Center için ter akıtıyor.. 1990 yılından bu yana Adana’da noter sayısı 15’de kalmıştı.. AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar ve M. Şükrü Erdinç’in çabalarıyla Adana’ya iki noter kazandırıldı.. Bunlardan biri alım satım işlerinin yoğunluğu itibarıyla (kentin batısına da hizmet edecek) Oto Center’de faaliyet gösterecek.. Diğeri de Organize Sanayi Bölgesi’nde..
Site Başkanı İbrahim Öcal, emeklerinden ötürü her iki milletvekiline teşekkür etti.. Bir teşekkür kazanma fırsatı da ilçe belediye başkanları için geçerli.. Gecikmeli de olsa görevlerinin gereğini yerine getirsinler, site mensuplarının teşekkürü hazırda bekliyor..
Önce hak etsinler.!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder