7 Haziran 2012 Perşembe

Zeydan Karalar da Özgümüş’ün "Aday Ol" teklifini reddetti

“Ne diyorsak o..” diye sihirli ve biraz da kişisel beceriyi ön plana çıkartan cümle var ya, onu burada kullanmak durumundayım.. Hatırlarsanız Orhan Sümer’in CHP Adana İl Başkanlığı’na adaylığını ve en şanslı isim olduğunu ilk kez bu sütunlarda okumuştunuz.. Hatta daha da ileri gidip tek listeli bir seçim olursa da şaşırmamanız gerektiğini vurgulamıştım..
Tablo aynen ona doğru gidiyor..
CHP milletvekili Ümit Özgümüş Orhan Sümer’e karşı isim arıyor, bulamıyor.. Zira Sümer’in geniş katılımlı basın toplantısından sonra Adana CHP’de rüzgarın yönü iyice belli oldu.. Sümer’den rahatsız olduğunu bildiğimiz CHP milletvekili Ümit Özgümüş önce Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün’ü il başkan adaylığına iknaya çalışıyordu.. Unutmayalım ki aynı Özgümüş bilahare Ankara’ya “Turgut Üstün tutmuyor.. Gökhan Yağ en ideal isimdir..” demişti..
Tükürülen yalanmaz ki..
Bu yazı kaleme alınana kadar Turgut Üstün’dan “Adayım..” açıklaması gelmedi.. Öğlen saatlerinde (7 Haziran Perşembe) kendisini aradım.. “Genel merkezle de konuştum.. Bu akşam saatlerine kadar aday olup olmama noktasında nihai  kararımı vereceğim..” dedi.. Ama olumsuz bir hava sezdiğimi de belirtmeliyim..
Bu arada Özgümüş boş durmuyor..
CHP’nin mevcut İl Başkanı Zeydan Karalar’ı Orhan Sümer’e karşı aday çıkarma girişiminde bulundu.. Ne yazık ki bu hesabı da tutmadı.. Karalar, Özgümüş’ün teklifini kibarca reddedip “Adaylık düşünmüyorum..” dedi.. Bunu doğrulatmak için Zeydan Karalar’ı da aradım; her zamanki nezaketiyle “Duyumunuz doğrudur.. Ümit Bey’in bana teklifi oldu.ama reddettim.. kongrede aday olmayacağımı söyledim..” yanıtını verdi..
Size bir soru..
Ümit Özgümüş neden CHP il kongresine bu kadar asılıyor.?
Yanıtını CHP’liler gayet iyi biliyor.. Çünkü kongreden çıkacak yapı CHP’yi yerel seçime taşıyacak.. Bu yüzden partinin dizginlerini elinde tutmak isteyen Özgümüş, kendisine Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının yolunu açacak  kadroların seçimi kazanmasını arzuluyor.. Maalesef delege ve ilçe seçimlerinde bu şansı yitirdiğinden son şans olarak İl’e sarılıyor..
Önemli bir ayrıntı..
Özgümüş’ün bu tavrı aslında bir ekipçilik ruhundan kaynaklanmıyor.. Tamamen kendi kurgularına ve siyasi rantına dayalı anlayışa sahip olduğundan yol arkadaşı bulmakta zorlanıyor.. Burada “Özgümüş’e duyulan siyasi güvensizlik ve hatta onun egosuna alet olmama” deyimini kullanmak daha doğru olur..
Bu fotoğraf gösteriyor ki, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı asla Ümit Özgümüş olamayacak.. Aynı zamanda da Seyhan ilçesinde bir Arap kökenli adayın şansını da alabildiğine kuvvetlendirmektedir.. Herkes hesabını ona göre yapsın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder