5 Haziran 2012 Salı

Molotof kullanımı yarı yarıya düştü

Tecrübeli, kararlı ve yürekli yöneticiler ortaya çıkıp gerçekleri topluma haykıracak ki, sorunlarımızın çözümünü kolaylaştırabileceğiz.. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı molotof kokteyli için “Meyve kokteyli değildir.. Yanıcı yakıcı madde olup bal gibi silahtır.. Bu kapsamda değerlendirilirse molotof kokteyli kullanımının önüne geçilmiş olunur..” demişti..
Bazı çatlak sesler yükseldi..
Polisi önüne gelene rastgele silah kullanacak olan Teksas kovboylarına benzetenler dahi çıktı.. Bunlar terörün ne bela bir şey olduğunu idrak edememiş, aslında dolaylı bir biçimde terör örgütünü cesaretlendiren kişi ve görüşlerdi..
Buna karşın..
Kamuoyunun çok daha büyük bir kesimi Adana Emniyet Müdürü Avcı’nın önerisine destek verdi.. Avcı’nın önerisi bilhassa Adana’da geniş yankı buldu ve Çukurova topraklarından yükselen ses molotofun terördeki önemli yerini ve içerdiği can tehlikesini Türkiye’ye bir kez daha hatırlattı..
Bilinmiyor muydu.?
İstanbul Küçükcekmece’de İETT otobosüne molotoflu saldırıda kaybettiğimiz 17 yaşındaki Serap Eser’i hala unutmadık.. Adana’da bir iki çocuklu bir ailenin evi molotof ile yakılmak istenmedi mi.? Terör örgütünün kahraman (!) gerillaları 5 lira karşılığında çocukların eline molotof verip ön saflara sürmedi mi.? O molotoflar, kullanmaya kalkışan çocukların da canını yakmadı mı.?
Avcı’nın “Molotof likid bomba sayılsın” önerisinin ardından Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bir kararında hem molotofu hem de 16’lı havai fişekleri silah olarak kabul etmesi terörle mücadelede dönüm noktasını oluşturdu..
Konuşulması bile yetti; sahada molotofun da havai fişeğin de kullanımı azaldı.. Adana‘da buna ilişkin rakamları Emniyet Müdürü Mehmet Avcı’dan rica ettim.. Görüldü ki önemli düşüşler var.. Rakamlar vermek gerekirse..
2011 yılı Mayıs ve Kasım ayları arasında..
Terör örgütü mensupları toplam 727 molotof, 60 el yapımı patlayıcı kullanmış.. Havai fişek sayısı ise 3 bin 891.. Aynı dönemde ele geçirilen  molotof sayısı 166..
2011 yılı Kasım ile 2012 Mayıs ayları arasında..
Molotof sayısı yaklaşık yarı yarıya düşüp 408 kez, el yapımı patlayıcı da 22 kullanılmış.. Havai fişek yaklaşık 10 kat düşüş gösterip sadece 360 kez atılmış..Adana polisinin bu dönemde 182 molotof ele geçirmiş..
Avcı’nın önerisi ve devamında yargının yaptırımları caydırıcı olmuş..
Daha fazla söze gerek var mı.?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder