28 Haziran 2012 Perşembe

SELAHATTİN AYDOĞDU ÇEKİLECEK Mİ?


Adana Demirspor kongresi  arzulandığı gibi değil tersine olaylı geçti.. Türkiye ulu çınara yakışmayan görüntüleri  izlerken Adana  açısından ne yazık ki hiç te hoş bir tablo değildi.. Bir türlü ders alamıyoruz..

Mavi lacivertli kulüpte neler oluyor.?

Kongrede 150 civarında bindirme üye yapıldığı iddiası önce gerginlik, kavga ve küfürleşmelere yol açtı; sonra da ertelenmeyle sonuçlandı..  Başkan adayı Mehmet Gökoğlu iddiaları yalanladı ancak ayrışmanın odak noktasını oluşturan bindirme delege meselesi  muallakta kaldı.. Bu arada Akdeniz TV  son dönem  üye kayıtlarının isim listesini Gökoğlu’ndan istedi.. Yüksel Evsen’in konuyla ilgili ayrıntılı  bir haber çalışması söz konusu..

Bilindiği üzere Divan Başkanı Ali Gülleri (Kaynana Ali) kongreyi 2 Temmuz’a erteledi..  Divan başkanlığını son kez yapacak olan Kaynana Ali  bir daha Demirspor’un hiçbir kongresinde bu görevi  üstlenmeme kararı aldı.. Belli ki faturanın kendisine kesilmesine çok kızmış..

Taraflara gelince..

Selahattin Aydoğdu cephesinde bir kararsızlık ortamı hakim.. Ya tamam ya devam kararı aşamasındalar.. Zira Aydoğdu’nun 10 trilyon lira hibede bulunacak  listesinde yer alan bazı isimler kongrede yaşanan nahoş olayın etkisinden hala kurtulmuş değil.. Bu işadamları “Kavganın olduğu ortamda bulunamayız..” diyerek tereddütlerini dile getiriyor..  Bu cephedeki kararsızlık kısa sürede netleşecek ve bir basın toplantısıyla duyurulacak.. Ama benim edindiğim izlenim buraya kadar deneceği şeklinde.. “Çamurun üstüne oturamayız..” görüşü ağır basıyor..

Ne olur ne olmaz, yine de beklemek gerek..

Öte yandan Mehmet Gökoğlu cephesinde kongrenin tamamlanması için her türlü ortam hazırken ertelenmesi divana siyasi baskılar yapılmasına bağlanıyor.. Siyasi baskılar için herhangi bir adres verilmezken, Gökoğlu’nun yönetim kurulu listesinin  MHP ağırlıklı olduğu da dikkatlerden kaçmadı..  

Kayıtların usulüne uygun bir şekilde yapıldığını belirten Gökoğlu, “Çekilmem ya da tek listeye evet demem mümkün değil.. Yola çıktık bir kere..” şeklinde konuşuyor.. Kongredeki tatsız olayların sorumlusu olarak ta karşı tarafı gösteriyor..

Tüm gözler Vali Hüseyin Avni Coş’da..

Adana Valisi bazı çevrelerce kongreye müdahil olmakla itham ediliyor..

Vali Coş  bir gazeteciye sarfettiği  iddia edilen “Kamyon var kamyonet var.. Kamyon daha büyüktür  ve daha çok yük taşır..” sözleriyle gönlünde bir aslan yattığını mı belirtmek istiyor.? Ancak Vali’ye yakın çevreler, Coş’un tek arzusunun Bank Asya’ya çıkan Demirspor’un bir an önce maddi sıkıntılarını aşması ve sağlıklı bir yönetime kavuşması olduğunu vurguluyor..

Son bir not.. Mehmet Gökoğlu’na şu soruyu sordum..

-          Sayın Valimiz iki başkan adayıyla bir zirve yapıp hem ortamı yumuşatma hem de sorunu çözme yoluna giderse bu davete tavrınız ne olur.?”

-          Sayın Valim emrederse tabii ki giderim.. Ama Selahattin Aydoğdu’nun olmadığı bir ortamda görüşürüm.. Aydoğdu ile yan yana gelmek istemiyorum..”

Durum bu.. Demirspor’da tam bir kaos ortamı hakim.. 2 Temmuz kongresi  nasıl sonuçlanacak; ya da 2 Temmuz’a kalmadan uzlaşma zemini oluşturulabilecek mi.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder