3 Haziran 2012 Pazar

Gökoğlu dikkat; Bank Asya şakaya gelmez..

“Ulaştığın zirveyi korumak onu elde etmekten daha zor..” tesbiti ne kadar da doğru.. Adana Demirspor mucizelere kalan işini Ercan Albay’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte kolayladı ve play off karşılaşmaları sonucu Bank Asya Ligi’ne çıkmayı başardı..
Bu onur futbolcuların, Albay’ın ve taraftarındır.!
Ercan Hoca’nın gelişinden itibaren ceplerine giren para sadece ve sadece futbolcu başına 16’şar bin lira.. Buna play off süreci de dahil.. Halbuki kulüpten alacaklarının toplamı 3 milyon lirayı buluyor.. İşte maddi sıkıntının göbeğindeki bu futbolcular lig boyunca büyük bir onur mücadelesi verdi.. Akıttıkları her damla alın teri analarının ak sütü gibi helaldir.. Birilerini de düşündürmelidir..
Öyle ya..
Kuru kuruya olmuyor ki bu işler.. Aslanlar kahramanlar diyerek motive etmeye çalışmak, maç sonunda alınlarından öpmek yetmiyor.. Karın doyurmuyor.. Paradan ne haber, paradan.? Bu çocukların hepsi profesyonel ve evlerinin geçimini futbol topunun peşinden koşarak sağlıyorlar..  Peki final maçının ardından soyunma odasında sınırlı da olsa ödeme yapmak gerekmez miydi.?
Yapılamadıysa ayıp yönetimindir.. Adana’nındır..
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz 20 ayda Demirspor’a 7 milyon lira (eski parayla 7 trilyon lira) katkıda bulundu.. Son dönemde Aldırmaz’ın 300 bin lira parasal takviyesi olmasaydı belki de Demirspor play off maçlarına çıkamayacaktı.. Daha ne yapsın..
Peki yöneticiler elini cebine ne kadar attı.?
Demirspor kaynaklarından edindiğim bilgi Başkan Mehmet Gökoğlu’nun son kongreden sonra kulübe 100 bin liraya yakın para verdiği şeklinde.. Diğer yönetim kurulu üyeleri ise 3’er 5’er bin lira ile işi geçiştirdiler.. Şaka gibi..
Köklü Demirspor’da yöneticilik bu kadar ucuz bu kadar kolay olmamalı.!
Öte yandan geçmişin sorgulamasını yaparken geleceği de öngörebilmek lazım.. Zira Bank Asya’da mavi şimşeklerin işi çok zor.. Vestel Manisa, Samsunspor, Rizespor, Göztepe Ankaragücü gibi devler Demirspor’u bekliyor.. Bu yüzden bir yandan futbolcu alacaklarını öderken bir yandan da transfer takviyesinde bulunulması şart..  
Şakaya gelmez, aksi takdirde Bank Asya’da tutunmak çok zor..
Bu yüzden kimse kusura bakmasın.. Bedavaya etiket sahibi olma günleri geride kalmıştır.. Başkan Mehmet Gökoğlu kaldığı yerden devam etmek istiyorsa cebinde akrep olmayanlarla işi götürmeli..
Kongre fırsat, tercih Gökoğlu’nun.. Ya kahraman olacak ya da takımı küme düşüren başkan.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder