23 Haziran 2012 Cumartesi

Demirspor kongresine dikkat.!

Adana Demirspor uzun yıllardır hasret kaldığı Bank Asya’ya çıkınca kıymete bindi.. Bir yandan yeni ligin hazırlıkları devam etmesi gerekirken öte yandan yönetim bilmecesi de kendini gösterdi.. Geçtiğimiz Çarşamba günü ertelenen kongre bu Çarşamba günü tekrarlanacak...
Bilmeyenler için vurgulayalım, 765 üyenin oy kullanmasının beklendiği Çarşamba günkü Demirspor kongresi tarihinde ilk kez iki listeyle gerçekleşecek..
Bir tarafta Mehmet Gökoğlu..
Öte tarafta Selahattin Aydoğdu..
Demirspor camiasında kongre arifesinde büyük bir saflaşma yaşanıyor.. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz Yüzevler Selahattin (Aydoğdu) den yana tavır koyuyor.. Seçilmesi halinde kulübe sponsor karşılığı 4 milyon lira, 2 milyon lira da hibe kaynak aktaracağını belirterek yola çıkan Aydoğdu, Turhan Demirdal ve Edip Gülnar gibi isimlerin de desteğini aldı.. 5 Ocak Gazetesi İmtiyaz sahibi Savaş Çokduygulu da bu listede yer alacak.. Şimşekler Grubu da Selahattin Aydoğdu ve arkadaşlarının listesine destek veriyor..
Aydoğdu, Adana Demirspor’un maddi sorunlarını çözüp hak ettiği yönetime ve başarılara kavuşturmak için yola çıktıklarını belirtiyor.. Dev transferleri de içeren projelerine çok güvenen Aydoğdu’nun Divan Başkanlığı için önereceği isim muhtemelen Ali Gülleri (Kaynana Ali)..
Daha kongre yapılmadan tartışmalar ve gerginlik sanal alemde başladı.. Mehmet Gökoğlu, twitter üzerinden Edip Gülnar’a göndermeler de bulundu.. Gülnar’ı kastederek “İhanetin başkenti Adana.. Tek derdi geçmişte olduğu gibi alt yapıyı eline geçirmek istemesi..” diye yazdı..
Ya yönetimi.?
Mehmet Gökoğlu tamamı Adanalı işadamlarından oluşan nitelikli bir liste hazırlamış.. İsimlerini merak ettim, “Rakiplerimiz tarafından yıpratılıyorlar.. İzin verirseniz listemi kongre günü açıklayacağım..” dedi.. Daima başarıyı hedeflediklerini, Demirspor’u arzulanan noktaya mutlaka getireceklerini da kaydetti.. Mehmet Gökoğlu’na  “Başkan, adaylıktan çekilmeyi hiç düşündünüz mü..?” diye de sordum.. İşte oldukça sert yanıtı..
- O nasıl soru.. Böyle bir şey olması için Adana’yı terk etmem lazım.. Sonuna kadar Demirspor için mücadele edeceğim, bunu herkes böyle bilsin..”
Hemen belirtelim..
Şimşekler Grubu Selahattin Aydoğdu listesine destek verirken, Adana Demirsporlular Derneği başkan ve üyeleri Mehmet Gökoğlu’ndan yana tavrını koydu.. Bu bakımdan da renkli bir kongre havasında..
Demirspor kongresi Adana medyasını da ikiye böldü.. İki adaylı  kongre olunca gazetecilerin gönüllerinden birisinin geçmesi kadar doğal bir şey olamaz..
İlginç bir not.. Demirspor Başkanlığı için adı geçen Murat Dilme son anda yan çizdi.. Zaten ben de böyle bir duruma ihtimal vermiyordum.. Murat Dilme camiada ve medyada bir süre adını konuşturup sonra da bir kenara çekildi.. Sever bu işleri..
Hal böyle..
İki adaylı kongrenin gergin geçmesi bekleniyor.. Herhangi bir olaya da tatsızlık çıkmaması için önlem alınmasını şimdiden hem de şiddetle tavsiye ediyorum..
Çok büyük bir olasılıkla divanı alan kongreyi de kazanacak gibi görünüyor.. Benim dileğim kongrenin Demirspor’un şanına yakışır bir şekilde tamamlanması.. Gönül isterdi ki tek ve ortak listeyle kongreye gidilsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder