13 Haziran 2012 Çarşamba

Azim Hoca'dan Aldırmaz'a dolaylı destek

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde önce Hıdır Bahçe’nin kurgulayıp Askeri Dağlı’yı sahaya sürerek başlattığı Zihni Aldırmaz’ı başkanvekilliğinden düşürmeye yönelik operasyonun son halkasını Mustafa Esenkurt oluşturdu..
Tıpkı 4 x 400 bayrak yarışı gibi..
Bahçe, Dağlı, Esenkurt, daha kim bilir kim.?
Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği’ne seçildikten sonra üyesi olduğu Seyhan Belediye Meclis toplantılarına katılmayan Zihni Aldırmaz’ın yasa gereği meclis üyeliği düşeceği beklentisi içinde olanlar otomatikman Büyükşehir Başkanlığı’ndan da olacağını hesaplıyor..
Bu konuda iki ay önce bir sade vatandaşa (!) Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığı’na ve Adana Valiliği’ne hitaben değme hukukçulara taş çıkartacak bir dilekçe yazdırıldı.. Maksat rüyaları hasıl olsun.. Ardından Mustafa Esenkurt Seyhan Belediye Meclisi’ne taze bir dilekçeyle başvurdu.. Kafası karışık olanlar için bundan sonraki süreci şöyle anlatayım..
Seyhan Belediyesi, Zihni Aldırmaz’ın devamsızlık cetvelini Adana Valiliği’ne gönderdi.. Vali Hüseyin Avni Coş, İçişleri Bakanlığı’nın görüşünü de almak suretiyle bir karara varıp bunu taraflara tebliğ edecek.. Bu noktada hukukçuların çoğunluğu zaten Büyükşehir Meclisi Başkanı da olduğundan Aldırmaz’ın Seyhan meclis toplantılarına katılmasının şart olmadığını vurguluyor.. Azınlıkta kalan bir grup ise tam tersine Aldırmaz’ın meclis üyeliğinin dolayısıyla başkanvekilliğinin düşeceğini öne sürüyor..
Valiliğin tebliğ edeceği karardan sonra doğal olarak her iki taraf için de hukuki süreç başlayacak.. Düşürülürse Zihni Aldırmaz, düşmezse 4 x 400 bayrak yarışçıları yargı yoluna gidecek..
Amaaaaa, unutulan bir ayrıntı var.!
Zihni Aldırmaz meseleye fevkalade aldırmış ve 2010 yılı Ekim ayında İçişleri Bakanlığı’ndan “Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olduğundan Seyhan Meclis toplantılarına katılmasına gerek yoktur” görüşünü yazılı olarak almış.. Bu yazı Seyhan Belediyesi tarafından devamsızlık cetvelinin ilişiğine eklenmek suretiyle Valiliğe gönderildi..
Azim Öztürk ilk defa okuyup işiteceğiniz bir açıklamada da bulundu..
- Bana sorarsanız bu girişimden olumlu bir sonuç alınabileceğine ihtimal vermiyorum.. Kaldı ki kaostan yana da değilim.. Adana’nın bu kadar sorunu varken ve bunlarla ilgilenmek gerekirken abesle iştigal etmemek lazım.. Kente olan sorumluluklarımızı asla ikinci plana itmemeliyiz..”
Azim Hoca’yı tebrik ediyorum..
Aslında neden bu yola başvurulduğu gayet açık..
Birincisi, başkanvekilliğinin kendisinin hakkı olduğu gerekçesiyle hesap defterini bir türlü kapat(a)mayanlar..
İkincisi, Büyükşehir Belediyesi’nde talepleri reddedilip rant beklentileri kör kuyuya gömülenler..
Son olarak ortak akıl diye yola çıkıldığını hatırlatıp kente verilen hizmetlere sadece Aldırmaz damgasının vurulmasından rahatsız olanlar..
Kente karşı sorumluluk ön plana alınmadıkça meclisteki rant örtülü isyan girişimleri çatlak bir ses olmaktan öte geçemeyecek..
Sözün özü, önce Adana.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder